Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στον Τουρισμό.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) προσφέρουν σε  πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή Ελληνικών Κολεγίων πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στον Τουρισμό για την απόκτηση του Vellum International Diploma in Travel and Tourism.

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτησης στον Τουρισμό αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού και σε όσους θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, δημιουργώντας τμήματα κατάρτισης του προγράμματος τα οποία ξεκινούν από τις 15/9/2017 όπως ενημερώνει και η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος  tourism.elkedim.gr.

 

Ο γρήγορα εξελισσόμενος κλάδος του τουρισμού δημιουργεί την ανάγκη να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες του. Ειδικότερα για την χώρα μας όπου ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας, η γρήγορη εναρμόνιση με τις νέες πρακτικές του τουρισμού είναι επιτακτική καθώς έτσι λειτουργεί αποτελεσματικότερα ο κλάδος.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες η χρονιά του τουρισμού φέτος για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως   «χρυσή» καθώς η Ελλάδα αναγνωρίζεται απ’ όλους τους Tour Operators ότι είναι ο νικητής στην αύξηση των κρατήσεων. Η TUI (Γραφείο γενικού Τουρισμού) έχει ήδη αναφέρει ότι έχει αύξηση 41% στις κρατήσεις για την Ελλάδα, με την TUI Γερμανίας να επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό. Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης είναι το γεγονός ότι ήδη αρκετά ξενοδοχεία σταμάτησαν τις πωλήσεις, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα δωμάτια για τη θερινή περίοδο. Ο Joachim Boyd, διευθύνων σύμβουλος της weg.de, κατατάσσει την Ελλάδα στις πέντε χώρες με την υψηλότερη ζήτηση.

 

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των τουριστών το 2016, σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες χώρες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ReviewPro, που επεξεργάζεται το SETE Intelligence (ο φορέας ερευνών του ΣΕΤΕ). Το ποσοστό ικανοποίησης για τη χώρα μας είναι 85,4%, στο δείκτη σχέσης ποιότητας-τιμής η Ελλάδα βρίσκεται στη τρίτη θέση με 84,0% , στον τομέα της εξυπηρέτησης η Ελλάδα βρίσκεται στη πρώτη θέση με το εντυπωσιακό 88,1%, ενώ τέλος, στην εστίαση η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη με 84,1%.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα και επιθυμώντας να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα και φέτος την ικανοποίηση στον τομέα του τουρισμού  προσφέρουν πρόγραμμα εξειδίκευσης στον Τουρισμό για την απόκτηση του Vellum International Diploma in Travel and Tourism.

 

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, αυτοαπασχολούμενους στον τουριστικό τομέα και εργαζόμενους ή δυνητικά εργαζόμενους στον τομέα της υποδοχής, της οργάνωσης, των κρατήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα είναι κατάλληλο για πτυχιούχους του οικονομικού κλάδου, ως πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης σε θέματα τουριστικής οικονομίας, τουριστικού management και marketing.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

 

Διάρκεια: ​4 μήνες

 

Υποχρεωτικές συναντήσεις με τον καθηγητή​: ​ΝΑΙ​ ​on-line

 

Συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ

 

Γραπτές εξετάσεις: ΝΑΙ

 

EC​VET : ​28​

 

Φορέας Κατάρτισης :

 

ΕΛΚΕΔΙΜ ΚΔΒΜ2, Κωδ. ΕΟΠΠΕΠ: 2000453

 

Φορέας Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων: Vellum Global Educational Services

 

Έναρξη μαθημάτων: 20/07/2017.

 

 

Θεματικές Ενότητες:

 

Εισαγωγή στον Τουρισμό

Κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης στον τουρισμό

Εκπαίδευση υποδοχής

Εξυπηρέτηση πελατών

Διαχείριση παραπόνων

Τηλεφωνική επικοινωνία

Κρατήσεις

Έκδοση εισιτηρίων

Τεχνικές αύξησης πωλήσεων

Οργάνωση Συνεδρίων & Εκθέσεων

Ηλεκτρονικό Εμπόριο στον Τουρισμό

 

Όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ιωάννης Ρέτσος «Είναι γνωστό και πολλές φορές ειπωμένο, το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε όλες τις διεθνείς αναταράξεις. Επηρεάζεται άμεσα και με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να λειτουργούμε ως μέρος μιας λύσης και όχι πάντα ως μέρος του προβλήματος».

 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: tourism.elkedim.gr ή στο email: info@freestudies.gr, Τηλ. 210 7101894 από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες από 09:30 – 16:30

 

Φόρμα εγγραφής: http://tourism.elkedim.gr/page10.html

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *