Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα: Σχολική Ψυχολογία

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 315

Τα Προγράμματα Ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα με θέμα  «Σχολική Ψυχολογία».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους επιμορφούμενους, που μπορούν να εργαστούν αυτόνομα και εντατικά, με τους δικούς τους ρυθμούς μάθησης, ώστε να ανταπεξέλθουν σε ασύγχρονη διδασκαλία με εμπλουτισμένο και απαιτητικό περιεχόμενο. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό με τη φιλοσοφία και τις αρχές της δια βίου μάθησης, στοχεύοντας στον εφοδιασμό των επιμορφούμενων με ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Σκοπός και στόχοι προγράμματος

1. Η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα και πτυχές της σχολικής ψυχολογίας, δίνοντας έμφαση σε σύγχρονες θεωρίες και έρευνες που θα επιτρέψουν στον εκπαιδευόμενο την κατανόηση ή τη γνωστική εμβάθυνση στον ευρύ και πολυσχιδή κόσμο της σχέσης του παιδιού με το σχολείο

2. Η κατανόηση και η γνωστική εμβάθυνση του ρόλου των ψυχολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων που συνδέονται με τη μάθηση, τη διδασκαλία και την προσαρμογή των μαθητών στο εκπαιδευτικό πλαίσιο

3. Η εξοικείωση με τις αρχές και μεθόδους της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

4. Η κριτική σύγκριση των θεωριών μάθησης – να διαθέτουν γνώσεις και βασικές δεξιότητες για διευκόλυνση μαθητών που χρειάζονται στήριξη στη μάθηση ή/και στην προσαρμογή τους στο σχολείο

5. Η ευαισθητοποίηση ότι η Σχολική Ψυχολογία θεωρείται σήμερα ως ένας από τους βασικότερους και νευραλγικότερους κλάδους της εφαρμοσμένης ψυχολογίας, αφού ασχολείται με τη διαμόρφωση, την εξέλιξη αλλά και τις με τις επιπτώσεις στην προσωπικότητα του ατόμου εξαιτίας της καθοριστικής και μακροχρόνιας δυναμικής, που αναπτύσσει το άτομο με το σχολείο και τη σχολικής ζωή –από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και πιστώνει 450 διδακτικές ώρες.

Μέθοδος κατάρτισης: Τηλεκατάρτιση

ECVET και Μοριοδοτήσεις

Όλα τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσφέρουν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET. Ενδεικτικά, ένα πρόγραμμα 450 ωρών πιστώνει 22,5 ECVET. Το πρόγραμμα δίνει τη μέγιστη μοριοδότηση σύμφωνα με το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών. (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4589 Αρ. Φύλλου 13).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η παρακολούθηση του προγράμματος μοριοδοτείται στις εκάστοτε προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς συνεργάτες δημοσίων ΙΕΚ ή/και ΣΔΕ ή/και σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ.

Έναρξη μαθημάτων: 15/01/2021 

Λήξη μαθημάτων: 15/01/2022

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Πληροφορίες: 2251036580, 2251036520 και 2251045006

Κινητά τηλέφωνα: 6988019804, 6940911716, 6982213401

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ -Επίδομα 400 ευρώ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις -Όλες οι λεπτομέρειες
Προηγούμενο άρθρο
Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης – Οι εκπαιδευτικοί ως Σύμβουλοι
Μενού