Το Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος θα ενισχύσει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
Views: 188

brousisΤρεις σημαντικές αλλαγές στην πολιτική του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντησή που είχε χθες στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.«Συζητήσαμε για νέες, πολύ μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

«Οι αλλαγές αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Task Force για την υλοποίηση των μέτρων.

Έμφαση στη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έδωσε στις δηλώσεις του ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αυτό δεν έχει θεσμοθετηθεί.

Ο επικεφαλής της Task Force ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός του επιδόματος ελάχιστου εισοδήματος θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πολύ καλά, όπως τα χαρακτήρισε, παραδείγματα της Γαλλίας, της Φιλανδίας και της Αυστρίας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Χιλιάδες προσλήψεις στα ΑΕΙ εκτός ΑΣΕΠ
Προηγούμενο άρθρο
Την Τρίτη οι εξετάσεις για απόκτηση πτυχίου ραδιοτεχνίτη
Μενού