Κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ 2014

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
Views: 30
images (9)90.000 ανέργους αφορά η κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ , όπου οι 50.000 προσλήψεις θα γίνουν το 2014 και οι 40.000 το 2015, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για την προώθηση της απασχόλησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού άνεργοι, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, την διετία 2014 2015 θα πραγματοποιηθούν προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 440.000 θέσεις εργασίας και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο και το παλαιό ΕΣΠΑ.

Ενα από τα προγράμματα που θα υλοποιηθεί και πάλι το 2014 είναι η κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ όπου θα υλοποιηθούν μέσα στο 2014 50.000 προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς.

Η προκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί αμέσως μετά την λήξη των συμβάσεων των πρώτων επιτυχόντων των 10.000 προσλήψεων δηλαδή περίπου στα τέλη Απριλίου.Οι περισσότερες θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα αφορούν προσλήψεις στους δήμους και φορείς του δημοσίου

Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και οι αμοιβές και το καθεστώς εργασίας.

Πηγή: pelop.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
27 προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ
Προηγούμενο άρθρο
Εγκύκλιος του ΙΚΑ διεκρινίζει τι ισχύει για φέτος
Μενού