Μέσω voucher 1.200 προσλήψεις σε επαγγέλματα υγείας

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
Views: 31

iatroi-300x171Έρχεται τον Ιούλιο νέο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης voucher για επαγγέλματα υγείας σε νοσοκομεία. Το νέο πρόγραμμα, ύψους 14,4 εκατ. ευρώ, για την επαγγελματική κατάρτιση 1.200 άνεργων επαγγελματιών υγείας και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω ΈΣΠΑ, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι επαγγελματίες της υγείας, κλάδων διοικητικού, οικονομικού, πληροφορικής, απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ενώ η επιλογή θα γίνει βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων με σειρά κατάταξης.

Αρχες Ιουλίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα -σύμφωνα με τον υπουργό- θα αρχίσει να «τρέχει» αρχές Ιουλίου και αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, σε θέματα της λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.

Τα θεματικά αντικείμενα είναι η ποιότητα και η ασφάλεια, πρωτόκολλα και διαδικασίες, αναδιάρθρωση μονάδων και υπηρεσιών υγείας, διασυνδεσιμότητα, κοινά ενοποιημένα νοσήλια, η κοστολόγηση ιατρικών πράξεων, διπλογραφικό σύστημα, νομοθεσία δημοσίων προμηθειών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την μορφή προγραμμάτων εναλλασσόμενων επαγγελματικής κατάρτισης ως 1.200 ώρες με ιδιαίτερα βαρύτητα στην υλοποίηση πρακτικής άσκησης η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μονάδες και υπηρεσίες του ΠΕΔΥ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στην ALOUETTE
Μενού