ΟΑΕΔ: Δουλειά στο Δημόσιο για 50.000 ανέργους με νέο πρόγραμμα

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed2-1-300x121Ένα από τα πλέον “επιτυχημένα” προγράμματα του ΟΑΕΔ, αυτό της κοινωφελούς εργασίας, αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου ή το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα που θα καλύψει ανάγκες δημόσιων οργανισμών, ασφαλιστικών ταμείων και δήμων, θα αφορά 5μηνη απασχόληση 50.000 ανέργων. Θα προκηρύσσεται ανά ομάδες, με ένα μέρος του, για 5.000 με 10.000 ανέργους, να έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να καλύψει θέσεις που αφορούν υπηρεσίες καθαριότητας σε δημόσιους φορείς. Προφανής στόχος είναι να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες στον τομέα καθαριότητας σε υπουργεία, ταμεία και δήμους.

Αυτό που διαφοροποιεί τις συγκεκριμένες θέσεις από τις υπόλοιπες, είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνεργοι θα ασφαλίζονται με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. Θα αμείβονται όμως με τις ίδιες μηνιαίες αποδοχές που προβλέπονταν και στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ήτοι με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω (καθαρές αμοιβές). Αντίστοιχα οι καθαρές αμοιβές ορίζονται στα 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών.

Συνολικά, τα προγράμματα θα αφορούν 50.000 ανέργους. Βάσει του σχεδιασμού, οι προσλήψεις θα αφορούν θέσεις σε δήμους, σχολεία, μουσεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, Μητροπόλεις, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια και άλλους φορείς του δημοσίου.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014. Αποσκοπούν στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Οι άλλες ειδικότητες θα καθοριστούν με βάση τις ανάγκες των φορέων του δημοσίου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5. Ανεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Μέσα στον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, αναμένεται να οριστούν και οι σχετικές ημερομηνίες – προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.

Οι ωφελούμενοι θα επιλεγούν και θα καταταγούν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:

1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,

2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,

3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,

4) Ηλικία και

5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Πηγή: euro2day.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

13 απαντήσεις στο “ΟΑΕΔ: Δουλειά στο Δημόσιο για 50.000 ανέργους με νέο πρόγραμμα”

 1. Περισσότερες πληροφορίες όντα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.
  Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  5. Ανεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

  1. ποτε και που θα γινονται οι αιτησεις? ποια δικαιολογητικα ειναι απαραιτητα και απο ποτε μεχρι ποτε ξεκινα και τελειωνει η διαδικασια αιτησεων….ευχαριστω

   1. απ οτι γνωριζω την αιτηση την συμπληρωνης ειτε σε καποιο κεκ ειτε στον οαεδ! και απο κει 8α σου δωσουν ενα χαρτι που 8α γραφει τα απαραιτητα δικαιολογιτηκα που θα χρειαστουνε..

 2. Αυτοί που είχαν πάρει μέρος στο αντίστοιχο πρόγραμμα που βγήκε την περασμένη χρονιά, θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος και σε αυτά τα πεντάμηνα?

 3. Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ? Ποίες θα είναι η ημερομηνίες για τα κανείς τα χαρτιά σου και η αίτηση θα γίνει ηλεκτρονική αν ναι σε πιο link η τα καταθέτεις στο οαεδ της περιοχής μας

 4. To αργότερο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, αναμένεται να οριστούν και οι σχετικές ημερομηνίες – προθεσμίες υποβολής αιτήσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις.

  1. Κανένα νέο από την προκήρυξη ημερομηνίες να καταθέσεις τα χαρτιά σου -Στο οαεδ της περιοχή μας θα γίνεται ι ηλεκτρονικά η αίτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *