Κοινωφελή εργασία 2014: 15.000 προσλήψεις σε υπουργεία και οργανισμούς

Κοινοποιήστε το άρθρο

ccis-workers2-300x300Ξεκινάει όπως όλα δείχνουν το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας 2014 μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν σε υπουργεία και οργανισμούς και οι 35.000 σε Δήμους και Περιφέρειες. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε 10.000 θέσεις στην πρώτη προκήρυξη, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω των μεγάλων αναγκών των υπηρεσιών σε προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται τα αιτήματα των υπουργείων και άλλων οργανικών για τις κενές θέσεις και τις ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικότητες. Η τελική κατανομή των θέσεων ανά φορέα θα γίνει αφού σταλούν όλα τα αιτήματα στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα εφαρμοστεί σε δυο δόσεις:

 • Εντός του Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί η πρώτη προκήρυξη και θα αφορά στην πρόσληψη 15.000 ανέργων σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 • Από τον Ιανουάριο του 2014, θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των ανέργων σε μια από τις 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

Η κατανομή των 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας ειναι η παρακάτω:

Υπουργεία – οργανισμοί Δήμοι – Περιφέρειες
Υγείας 15.000θέσεις.Προκήρυξη: Οκτώβριος 2014 35.000 θέσεις.Προκήρυξη: από Ιανουάριο 2015
Παιδείας
Πολιτισμού
Δικαιοσύνης
Ασφαλιστικά ταμεία
Σύνολο θέσεων 50.000

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αφορούν στα ακόλουθα:
1.    Διάρκεια ανεργίας
2.    Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2013).
3.    Ηλικία
4.    Οικογενειακή κατάσταση
5.    Εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται).

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

15 απαντήσεις στο “Κοινωφελή εργασία 2014: 15.000 προσλήψεις σε υπουργεία και οργανισμούς”

 1. εγω και ο αρραβωνιαστικος μου που ειμαστε και οι δυο μακροχρονια ανεργοι,δεν ειμαστε παντρεμενοι,μενουμε μαζι,να υποβαλουμε αιτηση η θα μας πεταξουν για ακομη μια φορα εκτος επειδη δεν ειμαστε παντρεμενοι και δεν εχουμε παιδια;;;

  1. Μπορείτε να κάνετε αίτηση καθώς δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

   1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

   2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

   3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

   4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

   5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

  1. Εντός του Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί η πρώτη προκήρυξη και θα αφορά στην πρόσληψη 15.000 ανέργων σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
   Από τον Ιανουάριο του 2015, θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των ανέργων σε μια από τις 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

 2. Ειμαι παντρεμενη με δυο παιδιά, ειμαι ενα χρονο άνεργη, εχω πτυχιο ΑΕΙ και ο σύζυγός μου ειναι ελεύθερος επαγγελματίας. Θα μπορεσω να κάνω αιτηση?

  1. Θα μπορέσετε να κάνετε αίτηση, εφόσον ανήκετε σε μία από τις αναφερόμενες κατηγορίες υποψηφίων. Υπάρχει και ένα καινούριο πρόγραμμα για “16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών”. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ.

 3. ανήκω στην κατηγορία άνεργη απόφοιτος τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος και είμαι εγγεγραμένη στο μήτρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει βγει η προκήρυξη για τις 15.000 θέσεις που θα καλυφθούν για τη δημόσια υγεία όπως Νοσοκομεία κ.λ.π

 4. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.ΕΙΜΑΙ 64 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ.

  1. Θα μπορέσετε να κάνετε αίτηση, εφόσον ανήκετε σε μία από τις αναφερόμενες κατηγορίες υποψηφίων. Υπάρχει και ένα καινούριο πρόγραμμα για «16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών». Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ.

 5. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 20 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ 13 ΜΗΝΕΣ. ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΕΒΑΖΕ ΟΡΙΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1 ΕΤΟΣ . ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΑΙΤΗΣΗ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *