Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 373

esieaΣε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών καταγγέλει ότι το δημιούργημα των Σίμου Κεδίκογλου, Παντελή Καψή και Γκίκα Μάναλη, η αυτοαποκαλούμενη Δημόσια Τηλεόραση (πλαισιώθηκε από τη νεόκοπη Δημόσια Ραδιοφωνία) συμπληρώνει ήδη δύο μήνες ζωής ως δήθεν κανονικό ΜΜΕ!

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «ο υποτιθέμενος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει αναγγείλει ακόμη στα ταμεία των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και στο ΙΚΑ, καμία πρόσληψη συναδέλφου. Όσοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι υπέκυψαν και υπέγραψαν 2μηνη σύμβαση εποχικού προσωπικού εργάζονται ανασφάλιστοι, κρατήσεις δεν γίνονται, οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί δεν γνωρίζουν πόσοι, ποιοι και με ποιους όρους βρίσκονται στην «Δ.Τ.».
Καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να ασκήσουν τώρα όλα τα δικαιώματά τους, αφού όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της «δημόσιας Δ.Τ.» παραβιάζεται το σύνολο της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Από τη μεριά του ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Π. Καψής υποστήριξε ότι ««Για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ αναπαράγει ανακριβείς πληροφορίες. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις, οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά και θα αποδοθούν στα οικεία ταμεία όταν γίνει η εκκαθάριση του μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Vodafone: Εργασία για 10 άτομα στον κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους
Προηγούμενο άρθρο
Από χθες ρυθμίζονται οι εκκρεμότητες για τους επιτυχόντες των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ-9Κ/2008
Μενού