Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για 8.826 προσλήψεις υπαλλήλων ΥΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed11Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.826 άνεργων αποφοίτων Δημοτικού και Γυμνασίου σε δήμους όλης της χώρας μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ σε 321 δήμους και αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών φορέων σε διάφορους τομείς, όπως της καθαριότητας.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ σε 321 δήμους και αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών φορέων σε διάφορους τομείς, όπως της καθαριότητας.

Για την επιλογή του προσωπικού θα εκτιμηθούν η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση. Μεγάλος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί στους δήμους: Αθηναίων (167 θέσεις), Πειραιώς (130 θέσεις), Κοζάνης (130 θέσεις), Θεσσαλονίκης (289 θέσεις), Λέσβου (105 θέσεις), Πατρέων (243 θέσεις), Ιωαννιτών (126 θέσεις), Λαρισαίων (198 θέσεις), Βόλου (153 θέσεις), Κερκύρας (235 θέσεις), Χανίων (120 θέσεις) και Ηρακλείου (188 θέσεις).

Αιτήσεις
Μετά την έκδοση της πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν. Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της, οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον ΟΑΕΔ. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μετά τη λήξη της προθεσμία υποβολής αιτήσεων ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των άνεργων υποψηφίων και κατατάσσει με μηχανογραφικό τρόπο τους υποψηφίους σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων κατά αλφαβητική σειρά. Στον πίνακα αυτό αναγράφονται υποχρεωτικά ο Κωδικός Αριθμός, η συνολική βαθμολογία των υποψηφίων, οι μονάδες που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης.

Εν συνεχεία ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους προς τον ΟΑΕΔ, η οποία πραγματοποιείται επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της καταχώρισης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού.

Όπως έχει αποφασίσει το υπουργείο Εργασίας, η υλοποίηση του νέου προγράμματος θα ολοκληρωθεί σταδιακά με τέσσερις προκηρύξεις που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ για θέσεις σε δήμους, σχολεία, περιφέρειες, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μετά την πρόσκληση για τους ωφελούμενους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων θα πάρουν σειρά οι προσκλήσεις προς τους ωφελούμενους ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων (28.000 θέσεις), η προκήρυξη για τις 8.200 θέσεις η οποία θα απευθύνεται σε ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και η προκήρυξη του Οργανισμού για ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΙΕΚ.

Ειδικότητες
Μερικές ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στις τρεις προκηρύξεις είναι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ/ΤΕ διοικητικών, οικονομολόγων, λογιστών, διοίκησης επιχειρήσεων και ΔΕ διοικητικών. Επιπλέον, θα υπάρξουν θέσεις και για τις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, βρεφοκόμων ειδικής αγωγής, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, ΔΕ βοηθών βρεφοκόμων και νοσηλευτών.

Το προσωπικό που θα εργαστεί στις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναλάβει το έργο της αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών υποδομών, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε παιδιά που λόγω της κρίσης παρουσιάζουν ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης, ενώ όσοι προσληφθούν στην Υγεία θα αναλάβουν το έργο της καθαριότητας των υποδομών Υγείας, την εξυπηρέτηση κοινού, την υποστήριξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος των νοσοκομείων και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, ενώ για εκείνους που θα εργαστούν σε Ταμεία, δικαστήρια, ΚΕΠ και άλλους φορείς προβλέπεται να απασχοληθούν στον τομέα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, περίπου στις 8 Οκτωβρίου ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταρτίσει τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή και η εξέταση των ενστάσεων και η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η πρόσληψη των ανέργων που θα επιλεγούν από τους επιβλέποντες φορείς θα ξεκινήσει από τις 22 Οκτωβρίου και εντός προθεσμίας 15 ημερών.

Οι μισθοί
Μεικτά τον μήνα: 748€
Αφαλιστικές εισφορές: 258€
Καθαρά τον μήνα: 490€
Αμοιβές πενταμήνου: 3.740€

Ανεργοι κάτω των 25 ετών
Μεικτά τον μήνα: 652€
Ασφαλιστικές εισφορές: 225€
Καθαρά τον μήνα: 427€
Αμοιβές πενταμήνου: 3.260€

Κοινοποιήστε το άρθρο

2 απαντήσεις στο “Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για 8.826 προσλήψεις υπαλλήλων ΥΕ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *