«Χτίζονται οι επενδύσεις του 2014 και του 2015»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 85

mitar-thumb-large

Την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα, σε σχέση με προηγούμενα ταξίδια στις ΗΠΑ, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη μεγάλων εταιρειών στη Νέα Υόρκη.

«Οι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στην Ελλάδα. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία» ανέφερε ο κ
«Ο πρωθυπουργός είδε, καταρχήν, επενδυτές ομολόγων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ουσιαστικά ξεκινάει μία προσπάθεια για να μπορέσει η Ελλάδα το 2014 να ξαναβγεί στις αγορές. Ήταν μια πρώτη συνάντηση πάνω στα ελληνικά ομόλογα. Να θυμίσω ότι η αγορά της Νέας Υόρκης έχει κάνει σημαντικότατες επενδύσεις τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες σε ομόλογα και ως αποτέλεσμα έπεσαν και τα επιτόκια της Ελλάδας. Άρα, η αγορά ομολόγων από τη Νέα Υόρκη ήδη έχει μια θετική στάση προς την Ελλάδα. Το σημαντικό είναι άμα εκδώσουμε νέα ομόλογα, όταν εκδώσουμε το 2014, να υπάρχει ενδιαφέρον από την Αμερική», εξήγησε.
Σε ό,τι αφορά τις πραγματικές επενδύσεις, όπως είπε, «ήδη υπάρχουν αρκετές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και είναι σημαντικό να διατηρούμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας. Νέα έργα που γίνονται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό και από Αμερικανούς επενδυτές».
«Ακούσαμε πολύ θετικά σχόλια για το νέο επενδυτικό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση τον Απρίλιο. Ήδη, βλέπουμε ότι κατατέθηκαν οι πρώτες επενδύσεις πριν λίγες μέρες με το νέο νόμο και κάποιες απ” αυτές χρηματοδοτούνται και από επενδυτές στην Αμερική», σημείωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ επιμένει για τη βιωσιμότητά του δημόσιου χρέους και τη δέσμευση των Ευρωπαίων, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «είναι σημαντικό να μην υπάρχει διχογνωμία και να μπορέσουν να λύσουν αυτή τη διαφορά, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά τη θέση της χώρας μας. Δηλαδή, δεν θέλουμε να δούμε μία διαφωνία η οποία επηρεάζει την προσπάθεια της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις και δημιουργεί αρνητικό κλίμα. Πρέπει με σοβαρότητα οι δανειστές της Ελλάδος να λύσουν αυτό το πρόβλημα».
Τέλος, σε ερώτηση αν αναχωρεί από τις ΗΠΑ περισσότερο αισιόδοξος, απάντησε: «Ναι, θεωρώ ότι σιγά σιγά η δουλειά που έχει γίνει αρχίζει και αποδίδει…βέβαια, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι επενδύσεις θέλουν χρόνο. Από την ημέρα που κάποιος αποφασίσει να επενδύσει μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει θέλει αρκετό χρόνο. Άρα, εμείς, αυτή τη στιγμή, χτίζουμε τις επενδύσεις του ’14 και του ’15».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πανελλήνιες 2014 τι θα ισχύει για το 10%
Προηγούμενο άρθρο
Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό στα ειδικά σχολεία
Μενού