Χαν: Περισσότερες ευκαιρίες στις Περιφέρειες στο ΕΣΠΑ 2

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 264

espa11Την κατεύθυνση προς τις περιφέρειες περισσότερων κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης – ΣΕΣ) αλλά και των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν επανέλαβε μιλώντας την 11η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου με σύνθημα οι »Περιφέρειες και Πόλεις της Ευρώπης επενδύουν στην ανάπτυξη», ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.

«Η φετινή εκδήλωση OPEN DAYS θα αποτελέσει το έναυσμα για τον τρόπο με τον οποίο θα επενδύσουμε και θα προγραμματίσουμε τους πόρους μας κατά τα επόμενα επτά έτη (σ.σ. ΣΕΣ). Η εκδήλωση OPEN DAYS 2013 έφθασε σε μια αποφασιστική στιγμή για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής βρίσκονται σε τελική φάση, ενώ οι περιφέρειες εργάζονται πολύ στενά με τις υπηρεσίες της Επιτροπής για την προετοιμασία του εδάφους και για την παρουσίαση των στρατηγικών τους για τα προγράμματα της επόμενης γενιάς. Η νέα μας, αναμορφωμένη πολιτική θα προσφέρει στις περιφέρειες μια πραγματική ευκαιρία να επενδύσουν στο μέλλον στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Πρόκειται για τη στόχευση επενδυτικών προτεραιοτήτων, αλλά ταυτόχρονα για την αξιοποίηση των επιμέρους πλεονεκτημάτων των πόλεων και των περιφερειών μας. Ανυπομονώ να συζητήσουμε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η περιφερειακή πολιτική μπορεί να συμβάλει στη μεταμόρφωση των πόλεων και των περιφερειών μας, καθιστώντας τις περισσότερο ανταγωνιστικές, ενισχύοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.»
Να σημειωθεί ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» είναι μία ετήσια εκδήλωση κατά την οποία περισσότεροι από 5.500 εκπρόσωποι Πόλεων και Περιφερειών συμμετέχουν στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον κεντρικό ρόλο της περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε., την προώθηση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της Ευρώπης αποδεικνύοντας τη σημασία των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην καλή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.
Παράλληλα με τα σεμινάρια στις Βρυξέλλες, πάνω από 300 εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα μέχρι το Δεκέμβριο σε όλη την Ευρώπη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναλυτής και Υπεύθυνος Πωλήσεων Φαρμακείου θα προσλάβει η εταιρεία Apivita
Προηγούμενο άρθρο
Στελέχη Η/Υ και πωλητές ζητά η Apple
Μενού