800 έξτρα προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 1K

Θέσεις κοινωφελούς εργασίας για φύλακες και καθαριστές λόγω της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ

Eξτρα πακέτο 800 θέσεων για φύλακες και προσωπικό καθαριότητας προστίθεται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το υπουργείο Πολιτισμού θα προσλάβει μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας φύλακες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προσωπικό καθαριότητας υποχρεωτικής.

Το νέο προσωπικό θα αναλάβει τη συντήρηση και τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων

Σύμφωνα με πληροφορίες του ενθέτου «Εργασία», το νέο προσωπικό θα αναλάβει τη συντήρηση και τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, ενώ το σχέδιο των 800 θέσεων θα μπει στο τεχνικό δελτίο των 30.000 θέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, η προκήρυξη των θέσεων θα δημοσιευθεί μεταγενέστερα και εντός του 2013

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των καθαριστών δεν χρειάζεται να έχουν ειδικά τυπικά προσόντα. Ωστόσο, για τη διεκδίκηση μίας από τις θέσεις Φυλάκων, οι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η κατοχή πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας καθώς και πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Οργανισμοί
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η δεύτερη πρόσκληση η οποία αφορά 30.000 ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα απασχοληθούν σε ΚΕΠ, Δικαστήρια, Νοσοκομεία και Ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα πάρει σειρά το πακέτο με τις 8.200 θέσεις για υπουργείο Παιδείας (σχολεία). Εν συνεχεία θα έχουμε τη δημοσίευση της πρόσκλησης για τις ειδικότητες που σχετίζονται με τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

Τέλος, ακολουθεί η προκήρυξη των 800 θέσεων στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου οι προσληφθέντες να απασχοληθούν κατά τη διάρκεια που η χώρα μας θα έχει την προεδρία της Ε.Ε

Οι 30.000 θέσεις που διαχειρίζονται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατανέμονται ως εξής: Αττική (8.296 θέσεις), Πελοπόννησος (1.843 θέσεις), Δυτική Ελλάδα (2.460 θέσεις), Στερεά Ελλάδα (2.539 θέσεις), Ιόνια Νησιά (1.114 θέσεις), Θεσσαλία (1.958 θέσεις), Ηπειρος (2.042 θέσεις), Δυτική Μακεδονία (1.342 θέσεις), Κεντρική Μακεδονία (3.675 θέσεις), Αν. Μακεδονία-Θράκη (2.315 θέσεις), Βόρειο Αιγαίο (748 θέσεις), Νότιο Αιγαίο (1.548 θέσεις) και Κρήτη (2.001 θέσεις).

Οι ωφελούμενοι αναμένεται να απασχοληθούν μεταξύ άλλων, στους φορείς: ΕΟΠΠΥ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ, ΕΚΚΑ, Εθνικό Ιδρυμα Κωφών, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΕΤΑΤ, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ. ΤΑΠΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ, καθώς επίσης σε Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία, Πταισματοδικεία, Εισαγγελίες, εφετεία και καταστήματα κράτησης.

Σχολεία
Οι 8.200 θέσεις θα καλυφθούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), καθώς και σε Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), καθώς και στους Φορείς επίβλεψης.

Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν είναι Νηπιαγωγοί (πρωτοβάθμια εκπαίδευση), Ψυχολόγοι (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), υπάλληλοι Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικοί Λειτουργοί (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), επιστάτες (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ), Λογοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), εργοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), Φυσιοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), Σχολικοί νοσηλευτές (ΣΜΕΑΕ), ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΣΜΕΑΕ), Οδηγοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ) και Συνοδοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ).

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), καθώς και σε Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), καθώς και στους Φορείς επίβλεψης.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Παράταση έως 15 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
Προηγούμενο άρθρο
Έως 31 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Leader Αλιείας Κυκλάδων
Μενού