Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος σήμερα τα κριτήρια

Κοινοποιήστε το άρθρο

20arikaΤα κριτήρια με τα οποία θα χορηγείται το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει στις 11:00 σε ημερίδα των Διαρκών Επίτροπων Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Στήριξη των οικονομικά αδυνάτων – ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θεσπίσθηκε με το Ν.4093/2012 και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα χορηγηθεί πιλοτικά από την 1η Ιανουαρίου 2014 σε πολίτες δύο περιοχών της χώρας με συγκεκριμένα δυσμενή χαρακτηριστικά, ενώ αναμένεται η γενίκευση της εφαρμογής του μόλις ολοκληρωθεί η πιλοτική της φάση.

Το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα συνδυάζει την οικονομική ενίσχυση των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού και θα συμπληρώνει το αρχικό εισόδημα των δικαιούχων ώστε αυτό να μην υπολείπεται ενός καθορισμένου ορίου.

Οι όροι χορήγησης θα αποσαφηνισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση τις επόμενες ημέρες.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *