Η Κάρτα Αποδείξεων γίνεται έμμεσα υποχρεωτική

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 100

cardΗ Κάρτα Αποδείξεων γίνεται έμμεσα υποχρεωτική. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για το τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις το 2014 η Κάρτα Αποδείξεων θα καταστεί ουσιαστικά υποχρεωτική για τις συναλλαγές όσων δεν έχουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.Η έμμεση υποχρέωση για έκδοση κάρτας αποδείξεων θα προέλθει από το νέο μέτρο για την συλλογή αποδείξεων αφού για να λάβει κάποιος έκπτωση φόρου έως και 30% θα πρέπει να συλλέγει αποδείξεις μόνο από επαγγελματίες οι οποίοι κατά το υπουργείο Οικονομικών έχουν ροπή προς τη φοροδιαφυγή και συγκεκριμένα από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και γενικότερα από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Για να περνάνε οι αποδείξεις στην Εφορία, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ηλεκτρονικές. Έτσι όποιος δεν διαθέτει πιστωτική κάρτα ή χρωστική κάρτα για τις συναλλαγές του θα πρέπει να εκδώσουν κάρτα αποδείξεων.

Τι είναι ομως η Κάρτα Αποδείξεων;

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι μια προσωπική Κάρτα συλλογής αποδείξεων των εξόδων, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο φορολογούμενο να συλλέγει και να υποβάλει αυτόματα τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, ώστε να επωφεληθεί της έκπτωσης που του αναλογεί, κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, χωρίς άλλη διαδικασία.

Η Κάρτα Αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική, δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν, είναι ανώνυμη και έχει σκοπό να σας διευκολύνει απαλλάσσοντάς σας από τη συλλογή και την καταμέτρηση των αποδείξεων και την υποβολή στις αρμόδιες αρχές για φορολογικούς λόγους.

Τι δεδομένα περιέχει η Κάρτα Αποδείξεων;

Στην Κάρτα Αποδείξεων δεν καταχωρείται κανένα απολύτως στοιχείο από τις συναλλαγές του κατόχου πέραν από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και το ποσό της απόδειξης. Η Κάρτα Αποδείξεων επιτρέπει κατά την συναλλαγή την εύκολη και γρήγορη καταχώρηση στη μερίδα του κατόχου που τηρείται στη Γ.Γ.Π.Σ. Η διαδικασία εκτελείται μέσω του τερματικού πιστωτικών καρτών (Point of Sales Terminal POS ) της επιχείρησης. Στη μερίδα αποδείξεων του κάθε φορολογούμενου δεν καταχωρίζονται επιμέρους στοιχεία όπως τα είδη που αγοράστηκαν, κλπ. Κατά συνέπεια δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την καταναλωτική συμπεριφορά του κατόχου, σε αντίθεση με τις κάρτες που χρησιμοποιούνται σήμερα σε καταστήματα λιανικής ή ακόμη και σε υπηρεσίες (αεροπορικές εταιρίες, ιατρικά κέντρα, κλπ). Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα της Γ.Γ.Π.Σ., μετά την εκκαθάριση του οικονομικού έτους.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν σεμινάριο με τίτλο «Η αναζήτηση εργασίας σε 5 βήματα»
Προηγούμενο άρθρο
Πρόσληψη 50 ατόμων στο Δήμο Κορινθίων
Μενού