Προγράμματα για την στήριξη της κτηνοτροφίας

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 270

xarakopoulosΣτην υλοποίηση προγραμμάτων που αποσκοπούν στην προστασία της υγιεινής και της ευζωίας των ζώων και τη στήριξη της κτηνοτροφίας, στοχεύει η υπογραφή τριών σχετικών αποφάσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ειδικότερα, πρόκειται για προγράμματα που αφορούν την επιτήρηση, τον έλεγχο και την εξάλειψη των Μεταδοτικών, Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών (ΜΣΕ) στα μικρά μηρυκαστικά για τη χρονική περίοδο 2013-2014, την επιτήρηση, τον έλεγχο και την εξάλειψη της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών για τη χρονική περίοδο 2013-2014 και τον ορισμό των εθνικών εργαστηρίων αναφοράς για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία περί ζωοτροφών και τροφίμων και τους κανόνες για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων.
Σημειώνεται ότι τα προγράμματα για την επιτήρηση και των έλεγχο μηρυκαστικών και βοειδών, συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από την ΕΕ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε πως βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι η υγιής παραγωγική βάση, προσθέτοντας πως «μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ευζωίας των ζώων. Με αυτό τον γνώμονα ενεργούμε πάντα στον ευαίσθητο τομέα της διατροφικής ασφάλειας».
Μενού