Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες “Χανιά Κοινωνική Συνοχή”

Κοινοποιήστε το άρθρο

jobs (1)Σύμφωνα με το Δήμο Χανίων, ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 4/11/2013, η υποβολή αιτήσεων για το Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες ΤΟΠ(ΕΚΟ) «ΧΑΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ». Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για εκατό (100) ανέργους, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων.Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις, όπως κατάρτιση και επιμόρφωση, εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, εκπόνηση business plan, εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και έρευνας για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, παροχή υποστήριξης σε νομικά και φορολογικά θέματα.

Στόχος είναι οι ωφελούμενοι άνεργοι, αφού ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους μέσω των παραπάνω δράσεων, να είναι σε θέση ώστε:

  • να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους,
  • να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν / επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα,
  • να αναπτύξουν δεξιότητες, που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων, που θα τους προσλάβουν.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση,

Ελευθερίου Βενιζέλου 4,

Μέγαρο Επιμελητηρίου Χανίων (3ος όροφος),

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 14:00,

τηλέφωνα  επικοινωνίας: 28210 56899.

Επίσης, πληροφορίες παρέχονται και από το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης Απασχόλησης του Δήμου Χανίων (Καραϊσκάκη & Υψηλαντών), τηλ. επικοινωνίας: 28213 41766.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *