Από τον Νοέμβριο “ανοίγουν” 38.200 θέσεις εργασίας

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 74

ergasiakes_allages1Μήνας-κλειδί για την κοινωφελή εργασία είναι ο Νοέμβριος, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη 38.200 θέσεων σε σχολεία, υπουργεία και οργανισμούς.

Λίγες ημέρες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις 10.000 θέσεις ΥΕ αναμένεται η προκήρυξη των 30.000 θέσεων σε Δικαιοσύνη, δήμους, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις προς ωφελούμενους ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας (8.200 θέσεις) και ανέργους Πληροφορικής.

Το «πακέτο» των 30.000 θέσεων

Θέμα λίγων ημερών είναι η προκήρυξη των 30.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Μάλιστα, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αντιστοιχούν 499 θέσεις Πληροφορικής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Πίνακας).

Περίπου 1.500 θέσεις θα καλυφθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ΙΚΑ να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος (1.000 θέσεις), ενώ 100 διοικητικούς υπαλλήλους θα εντάξει στο δυναμικό του ο ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, περίπου 1.000 ανέργους θα προσλάβουν οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το υπουργείο Πολιτισμού θα εντάξει στο δυναμικό του μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας φύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικό καθαριότητας Υποχρεωτικής.

Tο νέο προσωπικό θα αναλάβει τη συντήρηση και τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, ενώ το σχέδιο των 800 θέσεων θα μπει στο τεχνικό δελτίο των 30.000 θέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα.

Προσλήψεις στα σχολεία

Η πρόσκληση για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα Σχολεία αναμένεται να δημοσιευθεί αμέσως μετά την προκήρυξη των 30.000 θέσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν στα σχολεία είναι καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, νηπιαγωγοί (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση), ψυχολόγοι (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), υπάλληλοι Κοινωνικής Εργασίας – κοινωνικοί λειτουργοί (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), επιστάτες (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ), λογοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), εργοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), φυσιοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), σχολικοί νοσηλευτές (ΣΜΕΑΕ), ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΣΜΕΑΕ), οδηγοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ) και συνοδοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ).

Το χρονικό απασχόλησης των ωφελουμένων μπορεί να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι μήνες και 15 ημερολογιακές ημέρες, ώστε με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες για ένα μεγάλο τμήμα του σχολικού έτους.

Πηγή: Έθνος Εργασία

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
3.800 αγρότες σε 160 προγράμματα κατάρτισης
Προηγούμενο άρθρο
Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή 10 υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών
Μενού