Δείτε τις 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

66Στην τελική φάση επεξεργασίας από το ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για τους άνεργους πτυχιούχους και αποφοίτους λυκείου. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια. Καλύπτονται ανάγκες δήμων, δικαστηρίων, Ταμείων, μητροπόλεων.Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι άνεργοι πτυχιούχοι και απόφοιτοι λυκείου από 164 ειδικότητες θα κληθούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.
Η κατάταξή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια στις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν, εφόσον πληρούν τα προσόντα που ορίζονται από το ΑΣΕΠ.

Αναμένεται οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 300.000, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά ειδικοτήτων με πολυπληθέστερες τις διοικητικές και τεχνολογικές. Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά, επίσης, τις ειδικότητες πληροφορικής και ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, περιφέρειες, ιερές μητροπόλεις, δικαστήρια και μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και καλύπτουν υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
Δήμοι
13.579
Περιφέρειες
7.865
Μητροπόλεις
1.163
ΙΚΑ
1.153
Πολιτισμός
777
Δικαιοσύνη
767
ΚΕΠ
499
ΕΟΠΥΥ
474
ΟΑΕΔ
391
ΟΑΣΑ
200
ΕΤΑΑ
147
ΟΓΑ
99
ΟΑΕΕ
70
NAT
60
ΗΔΙΚΑ
60
Λιμάνια
40
ΟΠΑΔ
37
ΜΤΠΥ
25
ΕΤΑΠ ΜΜΕ
13
 

Κοινοποιήστε το άρθρο

4 απαντήσεις στο “Δείτε τις 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις”

  1. Είμαι ασφαλισμένη στον ΟΓΑ,χωρισμένη κ έχω ένα κοριτσάκι 7 χρονών στο οποίο έχω την επιμέλεια δεν μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργίας παρ όλα αυτά μπορώ να υποβάλλω αίτηση για τις θέσεις εργασίας ;;;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

    1. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο υποκατάστημα ΟΑΕΔ που υπάγεστε βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας.

  2. Άντε να δούμε αν θα μετρηθεί σωστά ο χρόνος ανεργίας μου αυτή τη φορά! Θαρρείς και μέσα στα κιτάπια του Οαεδ δε φαίνεται ο πραγματικός χρόνος ανεργίας! Λίγο σοβαρότητα όσον αφορά τους άνεργους δε βλάπτει σε αυτόυς τους δύσκολους καιρούς!

    1. Αν έχετε διαπιστώσει πως δεν έχουν προσμετρηθεί σωστά τα μόριά σας, τότε μπορείτε να υποβάλετε ένσταση στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ που κάνατε αίτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *