Πράσινο φως στην μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε επιδοτούμενη εργασία από το Υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα ανέργων 18-29 ετών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 58

praΤη δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης με επιδοτούμενη πρόσληψη (από 15 € – 18 € την ημέρα) των ανέργων που πραγματοποιούν την 5μήνη πρακτική τους εξάσκηση σε επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η παραπάνω δυνατότητα προβλεπόταν από τη σχετική προκήρυξη του έργου και καθυστερούσε η έκδοση της σχετικής απόφασης. Με την παρακάτω ανακοίνωση ανάβει το πράσινο φως για την συνέχιση της απασχόλησης των 26.000 ανέργων που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα.  Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνει την πρωτοβουλία του να θεσπίσει πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», στην περίπτωση που θα προβούν σε πρόσληψη εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας των νέων που ολοκλήρωσαν την 5μηνη πρακτική άσκηση.

Ειδικότερα, η επιχορήγηση θα παρέχεται για διάστημα 6 μηνών και θα ανέρχεται σε  15 €/ημέρα για την πρόσληψη νέων έως 25 ετών και σε 18 € / ημέρα για την πρόσληψη νέων άνω των 25 ετών.

Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις επιχορήγησης της πρόσληψης νέων από επιχειρήσεις θα εξειδικευθούν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκπονείται.

Με την επιχορήγηση αυτή, το Υπουργείο ενθαρρύνει τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε εργασία, υποστηρίζοντας τη δημιουργία σταθερής απασχόλησης για τους νέους και ενισχύοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Υπουργείου να στηρίξει την απασχόληση των νέων με ένα εκτεταμένο Σχέδιο Δράσης για τους Νέους που με εξειδικευμένες παρεμβάσεις παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης και άσκησης επιχειρηματικότητας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσει, δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα στην ∆ασοπονία και ∆ιαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ ΑΜΘ
Προηγούμενο άρθρο
Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές στο ΙΚΑ
Μενού