Επιδοτούμενο πρόγραμμα δια μέσου ΕΣΠΑ για Παραγωγή Βιολογικών Προϊόντων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 287

biologika-Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013″ του έργου με τίτλο: Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων, με δικαιούχο την Α.Σ. Βιο-Παραγωγή Βοιωτίας, προϋπολογισμό 126.000 ευρώ και αριθμό ωφελουμένων 60 άτομα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον τομέα της ένταξης στην απασχόληση των κατοίκων του Θηβαϊκού και Κωπαϊδικού πεδίου. Βασικός του στόχος είναι η προετοιμασία των ωφελούμενων για την ένταξη και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ ειδικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η περιοχή παρέμβασης.

Έμφαση δίνεται στα πιο βιώσιμα πεδία οικονομικής δραστηριότητας που συγκεντρώνουν οι περιοχές παρέμβασης και αφορούν τους κλάδους παραγωγής, τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 126.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας για συνολικά 60 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση των 12 συνολικά πράξεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ για 960 συνολικά ωφελούμενους».

Πηγή: alfavita.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή αίτησης προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Προηγούμενο άρθρο
COSMOTE StartUp : Καινοτόμες ιδέες σε νέες επιχειρήσεις
Μενού