Ποιοι επιλαχόντες δικαιούνται ακόμα 18.900 «επιταγές» ως 2.700 ευρώ

Κοινοποιήστε το άρθρο

neoiΠροθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher – “επιταγές εισόδου” στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου.
Τις επιταγές δικαιούνται οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000). Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400€ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών – απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Πηγή: alexandreiagidas.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

4 απαντήσεις στο “Ποιοι επιλαχόντες δικαιούνται ακόμα 18.900 «επιταγές» ως 2.700 ευρώ”

  1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να γνωρίζω αν είμαι στους επιλαχόντες που δικαιούνται τα voucher, αλλά δεν έχω πια τον κλειδάριθμο της αίτησής μου. Υπάρχει τρόπος να μου τον στείλουν πάλι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    1. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση αποτελεσμάτων πληκτρολογώντας τον αριθμό της κάρτας ανεργίας που είχατε όταν κάνατε αίτηση στο πρόγραμμα.

  2. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν μπορώ τώρα να κάνω αίτηση για το πρόγραμμα αυτό για όταν ξαναϋλοποιηθεί και πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;

    1. Τα αποτελέσματα αυτά αναφέρονται σε αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο 2013. Νέες αιτήσεις δεν μπορούν να γίνουν τώρα. Παραμείνετε συντονισμένη στο ΕΣΠΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ για να ενημερώνεστε για τις νέες δράσεις του ΟΑΕΔ και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *