ΟΑΕΔ: Ενημερωθείτε για το Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed-megalh-1024x774Ειδικό βοήθημα, δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες, έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π)

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των εξήντα ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Επίσης ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει τεθεί, σε όλο το καθοριζόμενο σ’ αυτές χρονικό διάστημα, στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2013 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 9.977,99 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.

ΥΨΟΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς 15 βασικά επιδόματα ανεργίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .
2) Δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
3) ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

22 απαντήσεις στο “ΟΑΕΔ: Ενημερωθείτε για το Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ”

  1. Το ειδικό βοήθημα, το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης. Κατά συνέπεια δεν αφορά στην περίπτωση σας καθώς εσείς λαμβάνατε επίδομα εργασίας μέχρι τον Οκτώβριο. Ενδεχομένως όμως, βάσει κριτηρίων, να είστε δικαιούχος τους επιδόματος μακροχρόνια ανέργων. Απευθυνθείτε στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ που υπάγεστε για να μάθετε αν πληρείτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

 1. Έχω κάρτα ανεργίας από τις 13 Μαϊου του 2013. Ασφαλίστηκα στο ΙΚΑ μέσω του ΟΑΕΔ από τον Νοέμβρη.
  Είμαι παντρεμένη με 2 ανήλικα παιδιά και ο σύζηγος μου είναι επίσης άνεργος. Δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό στην εθνική αλλά στην Postbank. Δικαιούμαι το επίδομα?

  1. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται, δε δικαιούνται το ειδικό αυτό βοήθημα όσοι δεν έχουν εργαστεί καθόλου. Μπορείτε όμως να δείτε, στην περίπτωση που διαθέτετε κάρτα ανεργίας για περισσότερο από 12 μήνες συνεχόμενα, αν πληρείτε τις προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων.

 2. Kαλησπερα.εγώ ήταν να το πάρω 18/8 αλλά λόγω θέματος υγείας δε πρόλαβα να πάω με τα χαρτιά στον οαεδ.το έχασα ή μπορώ ακόμα να το πάρω;

 3. Καλησπέρα. Το συγκεκρινένο επίδομα αναφέρεται και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ή μόνο του ΙΚΑ; Πληρώ όλα τα κριτίρια με την διαφορά ότι ήμουν στον ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ). Δικαιούμαι το επίδομα;

 4. Καλησπέρα,
  Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν έχεις συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα για την τρίμηνη επιδότηση και γραφτείς στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Δεκέμβρη, δικαιούσαι το συγκεκριμένο επίδομα;
  Ευχαριστώ.

 5. VOUCHER 29-64 2015 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΥΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ?

 6. ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ VOUCHER 29-64 ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΝ ΑΜ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΙΒΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?

  1. Το ειδικό βοήθημα, το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης. Κατά συνέπεια δεν αφορά στην περίπτωση σας καθώς εσείς λαμβάνατε επίδομα εργασίας μέχρι τον Οκτώβριο. Ενδεχομένως όμως, βάσει κριτηρίων, να είστε δικαιούχος τους επιδόματος μακροχρόνια ανέργων. Απευθυνθείτε στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ που υπάγεστε για να μάθετε αν πληρείτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

 7. Καλησπερα…Εγω δικαιουμαι το συγκεκριμενο επιδομα κ μου κατεβαλαν την πρωτη δοση…Υπαρχει πιθανοτητα ομως μεσα στο επομενο τριμηνο να εργαστω.Στην περιπτωση αυτη γινεται διακοπη οπως στο έπιδομα ανεργιας;Δε με δεσμευει ο Οαεδ να μην εργαστω για οσο καταβαλεται αυτο το επιδομα;Ευχαριστω για τον χρονο σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *