Ιδρύεται φόρουμ για ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 198

forums-seoΤο Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει κενό ενημέρωσης επί οικονομικών ευρωπαϊκών θεμάτων ακόμη και μετά την οικονομική κρίση, φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει στην Ελλάδα έναν νέο θεσμό, το «European Economic Forum».

Το Forum έχει σκοπό τη συζήτηση μεταξύ πολιτών, καθηγητών, στελεχών εταιρειών, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και αξιωματούχους κρατών και ευρωπαϊκών οργανισμών, ώστε μέσα από την συζήτηση και ενημέρωση να σχηματιστεί μια καθαρότερη εικόνα των τεκταινόμενων.

Η ιδρυτική συνεδρίαση του νέου Forum θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00-16:00 στο Hilton Athens Hotel, στην αίθουσα Εσπερίδες, στο πλαίσιο του Money Show και του Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Ευρωπαϊκής Έκφρασης.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Οι ομάδες συζητήσεων

1o πάνελ συζήτησης: 12:15-14:00
«Η νέα αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης και τα αποτελέσματα στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και την ανάπτυξη»  κα Κλιμάκη: Δημοσιογράφος της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και παρουσιάστρια της εκπομπής “Στην Πράξη”

  • κ. Σαχινίδης: πρώην Υπουργός Οικονομικών και Επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, νυν Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • κ. Γκόρτσος: Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
  • κ. Καλαφατάς: Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΜΥΤΗΛΗΝΑΙΟΣ

2ο πάνελ συζήτησης 14:15-16:00

«Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε η δημιουργία Κοινής Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ανάπτυξης να αποτελέσει μοχλός εξόδου από την ύφεση.»

  • κ. Δουράκης: Δημοσιογράφος του Alpha TV & Alpha Radio989
  • κα Ποδηματά: Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • κ. Κουμουτσάκος: Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • κ. Κότιος: Καθηγητής και Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πηγή: proslipsis.gr
Μενού