ΟΑΕΔ: Πειραματικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης τουρισμού

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 429

plageΙδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα του «Επαναπροσδιορισμό του Επιχειρησιακού Μοντέλου του Ο.Α.Ε.Δ.» έδωσε ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη δυϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα και την έναρξη της πειραματικής σχολής με το δυϊκό σύστημα κατάρτισης/μαθητείας στον τομέα του Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Ο Ο.Α.Ε.Δ. και το Υπ. Παιδείας συνεργάστηκαν με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης σε ειδικότητες του Τομέα του Τουρισμού, που παρουσιάζει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελληνική οικονομία.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις συγκεκριμένες ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού από το αντίστοιχο γερμανικό δυικό σύστημα εκπαίδευσης και την επέκτασή του σε περισσότερες σχολικές μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. και άλλων φορέων.

Ειδικά για τον Ο.Α.Ε.Δ., η δράση περιλαμβάνει την λειτουργία 2 Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στον Τομέα του Τουρισμού (μία στην Αθήνα και μία στο Ηράκλειο της Κρήτης). Οι επιλεγείσες ειδικότητες είναι: Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης, τεχνίτης Εστιατορίου- Επισιτισμού και Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλοι).

Στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης θα υλοποιηθεί τριετές πρόγραμμα απευθυνόμενο σε αποφοίτους τουλάχιστον υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης, ηλικίας 18-20 ετών, στηριζόμενο στο δυικό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο θα περιλαμβάνει σε όλα τα έτη:

(α) ενδοσχολική εκπαίδευση διάρκειας 4 μηνών κατ’ έτος , η οποία θα γίνεται κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου και

(β) μαθητεία σε εργασιακό χώρο διάρκειας 8 μηνών κατ’ έτος, η οποία θα υλοποιείται, κατά το μεγαλύτερο μέρος, κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου σε επιχειρήσεις κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

Οι ειδικότητες θα λειτουργήσουν στις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στο Καλαμάκι Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης.

πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 75.000 ανέργους
Προηγούμενο άρθρο
Ιδρύεται φόρουμ για ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα
Μενού