Προσλήψεις 2.000 εκπαιδευτικών στην ενισχυτική διδασκαλία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 76

ceb1cebeceb9cebfcebbcebfceb3ceb7cf83ceb7Περίπου 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου καθώς και ωρομισθίων αναμένονται για το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει από το νέο έτος. Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που ορίζει τα σχετικά με τη λειτουργία της ενισχυτικής και προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί

Ποιοι έχουν δικαίωμα εργασίας στην Ενισχυτική Διδασκαλία;
Δικαίωμα εργασίας στο θεσμό έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών.
Θα χρειαστούν νέες αιτήσεις;
Εκτός απροόπτου θα ακολουθήσει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου επιθυμούν να εργαστούν.
Πώς γίνεται η επιλογή;
Η επιλογή των προσληφθέντων θα πραγματοποιηθεί με βάση τα μόρια τους στον πίνακα αναπληρωτών. Οι τοποθετήσεις πραγματοποιούνται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε. με βάση την κατάταξη των αιτούντων στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών και τα δηλωμένα Σ.Κ.Ε.Δ .
 Δε μετρά λοιπόν ούτε η ανεργία, ούτε η γλωσσομάθεια και τα ανήλικα τέκνα όπως στις προσλήψεις των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Ποιες ειδικότητες θα εργαστούν;
Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα θα εργαστούν εκπαιδευτικοί των ακόλουθων ειδικοτήτων:
ΠΕ02 – Φιλόλογοι
ΠΕ03 – Μαθηματικοί
ΠΕ04.01 – Φυσικοί
ΠΕ04.02 – Χημικοί
ΠΕ04.04 – Βιολόγοι
ΠΕ06 – Αγγλικών
Με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα και σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Υπουργείου τη μερίδα του λέοντος θα την έχουν φιλόλογοι και μαθηματικοί.
Πόσες διευθύνσεις εκπαίδευσης μπορώ να δηλώσω;
θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν δυο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής όπου οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για Σ.Κ.Ε.Δ. έως και σε επτά (7) Δ.Δ.Ε.
Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου
Οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου πληρώνονται κάθε μήνα ανεξάρτητα αν μεσολαβούν γιορτές και αργίες. Ο μισθός τους είναι σταθερός κάθε μήνα. Δηλαδή αν κάποιος έχει 13 ώρες διδασκαλίας θα λαμβάνει κάθε μήνα τα 13/23 του μισθού του αναπληρωτή πλήρους ωραρίου. Όπως και στον ωρομίσθιο τα ένσημα εξαρτώνται από τις μέρες εργασίας απλά στον αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου προσμετρώνται και οι αργίες. Δηλαδή αν ένας αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου έχει 13 ώρες σε 5 μέρες θα λαμβάνει περίπου 21-23 ένσημα ανάλογα με τις εργάσιμες μέρες του κάθε μήνα.
Τι συμβαίνει με τα παρουσιολόγια;
Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ συμπληρώνουν ένα παρουσιολόγιο στο οποίο καταγράφουν τις μέρες εργασίας τους και τις ώρες. Στο παρουσιολόγιο αυτό δε συμπληρώνονται οι ημέρες που το σχολείο είναι κλειστό λόγω κάποιας αργίας ασχέτως αν ο εκπαιδευτικό εργαζόταν. Οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου δε χρειάζεται να αγχώνονται για το γεγονός αυτό. Οι ώρες τους σημειώνονται κανονικά από το σύστημα και δε χάνουν ούτε χρήματα, ούτε μόρια.
Πότε λήγει η σύμβαση μου;
Το πρόγραμμα λήγει με τη λήξη του σχολικού έτους και πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Εκτός λοιπόν απροόπτου η σύμβαση των εκπαιδευτικών λήγει με τη λήξη των μαθημάτων στα μέσα περίπου Μαϊου.
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών;
Οι εκπαιδευτικοί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν το διευθυντή του σχολείου για την επίδοση των μαθητών και να συνεργάζονται με τους σχολικούς συμβούλους.
Δικαιούμαι άδεια λόγω ασθένειας;
Στο ΦΕΚ ορίζεται ότι ισχύει για την απασχόληση η κείμενη νομοθεσία. Άρα και οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές δικαιούνται αδειών λόγω ασθένειας.
Δείτε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ: http://stellad.pde.sch.gr/ ακολουθώντας τη διαδρομή : Διευθύνσεις

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κατασχέσεις μισθών – καταθέσεων για οφειλές
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στον Κωστόβολο
Μενού