ΣΒΒΕ: δημιουργία «Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 352

p042a

Την ίδρυση «Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας» το οποίο θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό της χώρας και θα λειτουργεί σύμφωνα με το γαλλικό πρότυπο, πρότεινε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Βασική αποστολή του Συμβουλίου θα είναι η υποβοήθηση της εγχώριας παραγωγικής βάσης για την παραγωγή νέων προϊόντων και το άνοιγμα διεθνών αγορών.

Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, το «Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας» θα πρέπει να λειτουργεί ως το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της πολιτείας για μέτρα και πολιτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας μας.

«Η έξοδος της χώρας απ’ την κρίση ταυτίζεται με την έμπρακτη υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας και οφείλει να έχει ως κύριο άξονα ανάκαμψης την παραγωγή νέων ή/και βελτιωμένων προϊόντων», σημειώνει ο Σύνδεσμος.

«Το Συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε πλαίσιο συστηματικής παρακολούθησης και αξιολόγησης δράσεων και πολιτικών για τη βιομηχανία, για τη χάραξη βιομηχανικής πολιτικής, με εργαλείο την ανάλυση ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων της βιομηχανίας, και τελικό στόχο την ανάδειξη ρεαλιστικών μέτρων και στρατηγικών για τη θετική προσαρμογή των πολιτικών ενίσχυσης της μεταποιητικής δραστηριότητας στις διεθνείς εξελίξεις», υπογραμμίζει ο ΣΒΒΕ.

«Στο έντονα αβέβαιο, αλλά άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες στην προσπάθεια ανάπτυξης αποτελεσματικού κοινωνικού διαλόγου, με αντικείμενο την έξοδο της βιομηχανίας απ’ την κρίση», καταλήγει.

Πηγή: Voria. gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Mέσω email θα έρχεται ο λογαριασμός του ΟΤΕ
Προηγούμενο άρθρο
Ασφαλιστικό 2014 – Διαβάστε τι αλλάζει
Μενού