ΟΑΕΔ: δουλειά με 925 ευρώ το μήνα για 75.000 νέους

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed23Η πρώτη ευκαιρία που δίνει ο ΟΑΕΔ σε νέους ηλικίας ως 29 ετών επεκτείνεται από το νέο χρόνο και αναμένεται να ωφελήσει περίπου 75.000 άτομα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να απασχοληθούν σε εταιρίες για την απόκτηση εμπειρίας για τέσσερις μήνες με συνολικές αποδοχές 3.700 ευρώ.

Οι νέοι ως 29 ετών που για πρώτη φορά αναζητούν δουλειά μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr και να δουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται αλλά και τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης που «τρέχουν» το πρόγραμμα.
Αμέσως μετά την υποβολή των στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το σύστημα μοριοδοτεί τον υποψήφιο και ο δικαιούχος παίρνει μια επιταγή για την είσοδό του στην αγορά εργασίας.

Ο υποψήφιος επιλέγει από τον κατάλογο των εταιρειών που μετέχουν στο πρόγραμμα 10 εταιρείες στις οποίες επιθυμεί να εργαστεί και η τελική επιλογή γίνεται από τον ΟΑΕΔ.
Με την επιταγή ο δικαιούχος πηγαίνει για την πρακτική του στην επιχείρηση που έχει επιλεγεί.
Ήδη παρόμοιο πρόγραμμα τρέχει στη χώρα από την Άνοιξη. Ήδη 35.000 νέοι έχουν κάνει την πρακτική τους το 2013, ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς συνέχισαν να εργάζονται στις επιχειρήσεις όπου εργάστηκαν για το εκπαιδευτικό τετράμηνο.

Πηγή: alexandreia-gidas.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

6 απαντήσεις στο “ΟΑΕΔ: δουλειά με 925 ευρώ το μήνα για 75.000 νέους”

    1. Αναμένεται η επίσημη πρόσκληση στις αρχές του νέου έτους, η οποία θα ορίζει μεταξύ άλλων και ποιες ειδικότητες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ: δουλειά με 925 ευρώ το μήνα για 75.000 νέους. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *