Φ.Γεννηματά: “θα παραμείνουν στις θέσεις τους 500 εκ των 818 εργαζομένων στα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ”

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 264

gennhmataΜέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα παραμείνουν στις θέσεις τους 500 εκ των 818 εργαζομένων στα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας το πρωί στον Mega, ενώ πρόσθεσε ότι θα δοθεί ένα μικρό μπόνους εν είδη εθελουσίας εξόδου σε όσους αποχωρήσουν.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα παραμείνουν στις θέσεις τους 500 εκ των 818 εργαζομένων στα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας το πρωί στον Mega, ενώ πρόσθεσε ότι θα δοθεί ένα μικρό μπόνους εν είδη εθελουσίας εξόδου σε όσους αποχωρήσουν.

Κάναμε μια πάρα πολύ σκληρή προσπάθεια, μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση επί μήνες, με επιμονή, δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι, για να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία που τι αποδεικνύει; Αποδεικνύεται ότι ακόμα και κάτω από αυτό το πλαίσιο και μέσα στην κρίση μπορούν να υπάρχουν και διαφορετικές πολιτικές. Και το λέω αυτό γιατί αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει μια δεύτερη ευκαιρία καταρχήν στα ΕΑΣ κατά δεύτερο αλλά πάρα πολύ σημαντικό στους εργαζόμενους γιατί διατηρούνται 500 θέσεις εργασίας”, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε ότι η βιωσιμότητα της εταιρείας θα επανεκτιμηθεί στο τέλος του 2014.

Αν σκεφτείτε ότι ξεκινήσαμε από μια λογική ότι τον Αύγουστο έπρεπε η εταιρεία να μπει σε εκκαθάριση ή να βάλουμε αμέσως λουκέτο, να κλείσει να απολυθούν όλοι, να σταματήσει η χώρα να έχει αμυντική βιομηχανία, παραγωγή πυρομαχικών και όπλων, να μείνει ο ελληνικός στρατός χωρίς εφοδιασμό, να εξαρτάται από εισαγωγές, όλα αυτά δημιουργούσαν ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη χώρα θα έλεγα, όχι απλά στο υπουργείο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ που απασχολούν σήμερα περίπου 818 εργαζόμενους, θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 με 500 υπαλλήλους. Όπως δε σημείωσε η κα Γεννηματά εξασφαλίστηκε ότι όσοι αποχωρήσουν θα έχουν ένα μικρό μπόνους εν είδη εθελουσίας εξόδου.

Για τις θυγατρικές εταιρείες, ωστόσο, που κάνουν πολιτική παραγωγή επισήμανε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια.

Έχουμε δυο θυγατρικές, οι δυο θυγατρικές απασχολούν 115 άτομα, η μια είναι στα Γιάννενα και η άλλη στην Κύμη, δυστυχώς επειδή αυτές είναι ο πολιτικός τομέας που θα διασπαστεί και σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν έχουμε πια το δικαίωμα για πολιτική παραγωγή και αυτές πρέπει να κλείσουν, εκεί δεν έχουμε άλλα περιθώρια, θα μπουν για εκκαθάριση, τον Μάιο περίπου και μέχρι τον Αύγουστο ή θα πρέπει να έχουν αγοραστεί από κάποιον αυτές οι επιχειρήσεις μαζί με τους εργαζόμενους ή δυστυχώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν τον Αύγουστο του 2014”, είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός έκανε και ειδική μνεία στη σχέση με τους εργαζόμενους που κατανόησαν τα προβλήματα και έκαναν δική τους υπόθεση την διάσωση της εταιρείας.

Έχουμε εξασφαλίσει όλα τα κονδύλια που χρειάζεται η εταιρεία για την επανεκκίνησή της, δηλαδή τα 35 εκατομμύρια που χρειάζεται για να πληρώσει όλες τις οφειλές που έχει από το 2013 και να δοθούν και οι μισθοί στους εργαζόμενους. Θέλω να σας πω ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες, ήταν σε επίσχεση εργασίας και ήταν εξαιρετικά σημαντικό ότι καταφέραμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και σταμάτησαν την επίσχεση εργασίας ενώ δεν πληρώνονταν. Έναντι παίρνουν από αυτά που τους χρωστάμε. Έχουν κατανοήσει πλήρως ποια είναι η κατάσταση, ποια είναι τα προβλήματα, ποιος είναι ο αγώνας που δόθηκε και έχουν κάνει δική τους υπόθεση το να φθάσουμε στο Δεκέμβριο του 2014 και η εταιρεία να είναι πράγματι βιώσιμη και να μπορεί να συνεχίσει.Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”, είπε.

Πηγή:newmoney.gr

Μενού