Πρόγραμμα “Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα” και υποστήριξης 4.800 εργαζόμενων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 255

grafeio4Παρουσιάστηκαν χθες, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, το πρόγραμμα και οι δράσεις της Πράξης «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα».
Το έργο αφορά στην υποστήριξη και ενδυνάμωση 4.800 γυναικών, ιδιαίτερα των απασχολούμενων σε επισφαλείς θέσεις εργασίας (πχ συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής απασχόληση, μερική απασχόληση κλπ), όπως επίσης και των αυτοαπασχολούμενων, για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική).

Δικαιούχος της Ένωσης είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), ενώ στην Ένωση συμμετέχουν δεκαπέντε εξειδικευμένοι φορείς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, που καλύπτουν τις Περιφέρειες παρέμβασης και διαθέτουν εμπειρία σε θέματα σχετικά με τις δράσεις και την ομάδα ωφελουμένων.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», κα Μαρία Γιαννίρη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, κ. Ανδρέας Στεφανίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Γιαννίρη δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα και συνεργαζόμαστε με τα άλλα 14 Μέλη της Ένωσης για την Απασχολούμενη Γυναίκα. Θεωρώ πως μέσα από αυτή την πρωτοβουλία μπορούμε όλες οι γυναίκες ανά την επικράτεια να ωφεληθούμε και βγει στο προσκήνιο η γυναικεία επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο κ. Στεφανίδης τόνισε με τη σειρά του: «Δε θέλουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας από τις ήδη εργαζόμενες γυναίκες και να βοηθήσουμε τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες ώστε να μην μειωθεί η δραστηριότητα τους εν της παρατεταμένης ύφεσης, αλλά και οι πιο ανταγωνιστικές να αυξήσουν τον τζίρο τους μέσα από δικτύωση, συνεργασίες και εξωστρέφεια.»

Τέλος, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση ενημερωτικής εσπερίδας, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 18.00.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Aνάδειξη έξι (6) υποτρόφων εσωτερικού για προπτυχιακές σπουδές, που υπάγεται στην Άμεση Διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών
Προηγούμενο άρθρο
2013: Τα 10 πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα
Μενού