2013: Τα 10 πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 263

eppagelmataΞεχάστε τους αστέρες του ποδοσφαίρου και του Χόλιγουντ. Μπορεί το κασέ τους να είναι υψηλό αλλά είναι ταυτόχρονα και ασταθές, σε αντίθεση με πιο συνηθισμένους και κοινούς κλάδους εργασίας.  

Η υγεία, το marketing, η βιομηχανία και η διοίκηση είναι από τους κλάδους που συγκεντρώνονται οι πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για το 2013.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι χειρούργοι, οι οποίοι ανάλογα με την εμπειρία, το κύρος τους στην ιατρική κοινότητα και φυσικά τις γνώσεις τους μπορεί να κερδίσουν έως και 180.000 δολάρια το χρόνο.
Στην δεύτερη θέση των πιο καλοπληρωμένων επαγγελμάτων φιγουράρουν οι CEO, τα ανώτερα στελέχη μιας επιχείρησης, αυτοί που αναλαμβάνουν τα ηνία μιας εταιρείας. Οι αποδοχές τους φτάνουν κατά μέσο όρο τα 140.000 δολάρια.
Στο ίδιο ύψος κυμαίνονται και οι αποδοχές των μηχανικών που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις, οι οποίοι εμφανίζονται τρίτοι στη λίστα καθώς είναι υπεύθυνοι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις σχετικά με τις κατασκευές και το σχεδιασμό.
Στην τέταρτη θέση των πιο καλοπληρωμένων για το 2013 βρίσκονται οι πιλότοι. Η απαιτητική και επικίνδυνη εργασία τους τους αποφέρει κατά μέσο όρο 135.000 δολάρια. Μπορεί ο οδοντίατρος να μην είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ή πιο ωραία επαγγέλματα, όμως είναι μακράν το πιο υποσχόμενο από όλα καθώς οι αποδοχές των οδοντιάτρων αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.
Για το 2013 το εισόδημά τους κυμαίνεται περίπου στα 132.000 δολάρια, κερδίζοντας έτσι τη πέμπτη θέση στην λίστα με τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα.
Στην έκτη θέση βρίσκεται το επάγγελμα του δικηγόρου, με 130.490 δολάρια, ενώ την έβδομη θέση καταλαμβάνει το επάγγελμα του εναέριου ελεγκτή, με 130.000 δολάρια.
Την δεκάδα συμπληρώνουν τα στελέχη ΙΤ (7η θέση) και του marketing (8η) με ανώτερο μισθό έως και 100.000 δολάρια, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται οι φυσικοί επιστήμονες, και συγκεκριμένα αυτοί που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις, κερδίζοντας περίπου τα ίδια, ίσως και λιγότερα.
Πηγή: ipaideia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόγραμμα “Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα” και υποστήριξης 4.800 εργαζόμενων
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Σήμερα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στους άνεργους
Μενού