Στην Εφορία το δώρο Χριστουγέννων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 45

epidoma 111Η Εφορία θα «τραβήξει» από την αγορά το δώρο των Χριστουγέννων καθώς μέσα στις πέντε εργάσιμες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή του έτους το οικονομικό επιτελείο αναμένει εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ.

Τα φορο-έσοδα θα προκύψουν από την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος, των φόρων στην ακίνητη περιουσία αλλά και των τελών κυκλοφορίας.

Στις τελευταίες 5 εργάσιμες μέρες του 2013 το υπ. Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από φόρους 1,5 δισ. ευρώ

Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εμφανίζονται… απρόθυμοι να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων μόνο 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσικλετών (σε σύνολο 5,5 με 5,7 εκατ.) έχουν τυπώσει το εκκαθαριστικό τους και το έχουν αποπληρώσει σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Τα τέλη ΙΧ
Προκύπτει δηλαδή ότι πάνω από 3,5 εκατομμύρια υπόχρεοι δεν έχουν περάσει από τα γκισέ για να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014

Οπως συνηθίζεται, την τελευταία εβδομάδα κάθε χρόνου θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές στις τράπεζες και το πιο πιθανό είναι την τελευταία στιγμή το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια άτυπη παράταση πιθανότατα 10 το πολύ ημερών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ με πρόστιμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος. Το πρόβλημα με τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα φαίνεται και από το γεγονός ότι ξεπερνούν τις 70.000 τα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία το 2013, με τους ιδιοκτήτες τους να παραδίδουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.

Μέσα στην εβδομάδα τρέχουν κι άλλες υποχρεώσεις για τους φορολογουμένους.

Οι δόσεις
Θα πρέπει να αποπληρωθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και οι «μαζεμένες» δόσεις για τους φόρους ακινήτων (ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013).

Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου θα φθάσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή προσβλέπουν σε εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ κάθε εργάσιμη ημέρα έως την εκπνοή του 2013.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να αποπληρωθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην Καυκάς και την Artemide
Προηγούμενο άρθρο
Επί πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013 σε 670.000 αγρότες
Μενού