Κατοχύρωση Δικαιώματος Σύνταξης, “Πύλη Εξόδου” από την αγορά Εργασίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 214

ΕΛΣΤΑΤΗ κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης αποτελεί τον συνηθέστερο λόγο εξόδου από την αγορά εργασίας, σε ποσοστό 60,8%, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ κατά το β’ τρίμηνο σχετικά με τη μετάβαση από την αγορά εργασίας στη σύνταξη.

Ο δεύτερος πιο συχνός είναι η υποχρεωτική συνταξιοδότηση λόγω ορίου ηλικίας (28,3%), ενώ τα προβλήματα υγείας αναφέρονται ως λόγος εξόδου από το 5,7% των ερευνηθέντων.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν ηλικία 50 ως 69 ετών και ήταν εργαζόμενοι κατά την ομάδα της έρευνας ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν και η ηλικία τους, την τελευταία φορά που εργάστηκαν, ήταν μεγαλύτερη των 49 ετών.

Βάσει των αποτελεσμάτων, η πλειοψηφία των ερευνηθέντων δεν λάμβαναν ακόμα σύνταξη γήρατος (59,9%), ενώ το 56,6% ανήκε ακόμα στο εργατικό δυναμικό, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως άνεργοι.

Όπως έδειξε η έρευνα, τα άτομα ανωτέρου εκπαιδευτικού επιπέδου τείνουν να λαμβάνουν σύνταξη σε νεότερη ηλικία, καθώς και οι γυναίκες, συγκριτικά με τους άνδρες.

Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης για όλα τα άτομα είναι 57,8 ετών.

Η πλειονότητα προσπαθεί να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσω ασφάλισης σε δημόσιο ασφαλιστικό τομέα (94,8%). Ένα ποσοστό 6,6% έχει και (ή και μόνο) ιδιωτική ασφάλιση.

Πηγή: zougla

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
10 Θέσεις Εργασίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
Προηγούμενο άρθρο
Υπουργείο Παιδείας: Νέα προθεσμία για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
Μενού