Freestudies learn English

Ενίσχυση 52 επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 300

central_banner1Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η οποία συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ), προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αίτηση για τη δωρεάν παροχή υποστήριξης όσον αφορά την υλοποίηση επιχειρηματικής διάγνωσης αναγκών καινοτομίας (Τεχνοδιάγνωση).

Παρουσίαση υπηρεσίας υποστήριξης

Η επιχειρηματική διάγνωση αναγκών καινοτομίας (τεχνοδιάγνωση) αποτελεί την καταγραφή και συγκριτική αξιολόγηση της απόδοσης των επιχειρήσεων σε σχέση με συγκεκριμένες κατηγορίες τεχνολογικής και οργανωτικής καινοτομίας (π.χ. προϊόντα, εξοικονόμηση κόστους, εφοδιαστική αλυσίδα, ανθρώπινο δυναμικό κ.α.).

Ζωτικό τμήμα της τεχνοδιάγνωσης είναι να εντοπίσει τους τομείς της επιχειρηματικής λειτουργίας των επιχειρήσεων, στους οποίους κρίνεται αναγκαία η βελτίωση ή εισαγωγή καινοτομικών μεθόδων αλλά και να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις εφαρμογής. Η παραπάνω διαδικασία θα καταλήγει στην εκπόνησης εξατομικευμένης έκθεσης συμπερασμάτων και προτάσεων (σχεδίων καινοτομίας).

Για την υλοποίηση της τεχνοδιάγνωσης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν επιτόπιες συναντήσεις στις επιχειρήσεις, συμπλήρωση κατάλληλα διαμορφωμένου ερωτηματολογίου και τέλος εκπόνηση σχεδίου καινοτομίας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής επιχειρήσεων

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν είτε με τη νομική μορφή της ατομικής επιχείρησης είτε με τη νομική μορφή της Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε. και δεν δραστηριοποιούνται μέσω σύμβασης δικαιόχρησης (franchising). Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με βάση το μέγεθος και τη δραστηριότητα τους, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες υποστήριξης. Όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν τουλάχιστον δυο (2) έτη (βάσει βεβαίωσης έναρξης δραστηριότητας από ΔΟΥ).

Επιλογή ωφελούμενων επιχειρήσεων – Περίοδος υποβολής των αιτήσεων

Σε αυτή τη φάση προβλέπεται να ωφεληθούν πενήντα δυο (52) επιχειρήσεις. Για την επιλογή των επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την συμπλήρωση του αναμενόμενου αριθμού των επιχειρήσεων.

Σε κάθε κατηγορία υποστήριξης προβλέπεται να ωφεληθούν:

Επιχειρήσεις μεταποίησης.

-Επιχειρήσεις που απασχολούν έως 9 εργαζομένους.
Αριθμός ωφελούμενων επιχειρήσεων: δεκατέσσερις (14).

-Επιχειρήσεις που απασχολούν από 10 έως 49 εργαζομένους.
Αριθμός ωφελούμενων επιχειρήσεων: δεκατέσσερις (14).
Εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών.

-Επιχειρήσεις που απασχολούν έως 9 εργαζομένους.
Αριθμός ωφελούμενων επιχειρήσεων: δώδεκα (12).

– Επιχειρήσεις που απασχολούν από 10 έως 49 εργαζομένους.
Αριθμός ωφελούμενων επιχειρήσεων: δώδεκα (12).

Σε περίπτωση συμπλήρωσης του αριθμού των ωφελουμένων επιχειρήσεων θα αναρτηθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα. Οι παραπάνω κατανομές ενδέχεται να μεταβληθούν, εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο, με μετέπειτα τροποποίηση που επίσης θα ανακοινωθεί.

Αίτηση συμμετοχής και τρόποι υποβολής

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από την υπηρεσία της τεχνοδιάγνωσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ καλούνται να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την αίτηση συμμετοχής.

Η αίτηση διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr – Ενότητα «Προσκλήσεις – Διαγωνισμοί») όπως και στην ιστοσελίδα του έργου (www.kainotomia.imegsevee.gr). Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν:

-ηλεκτρονικά (kainotomia@imegsevee.gr),

– ή μέσω φαξ (210 8846853)

– ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Μονάδα Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών, Αριστοτέλους 46, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα).

Υποχρεώσεις επιχείρησης

Η επιχείρηση που θα ωφεληθεί από τις παραπάνω συμβουλευτικές υπηρεσίες, υποχρεούται να τηρεί τους όρους της παρούσας πρόσκλησης. Παράλληλα, η επιχείρηση θα πρέπει να συνεργαστεί σε ουσιαστική βάση με τους εμπειρογνώμονες/συμβούλους που θα επιλεγούν για την υποστήριξη της, παρέχοντας τους το σύνολο της απαραίτητης πληροφόρησης που θα ζητηθεί στο πλαίσιο της δωρεάν υποστήριξης.

Επιπροσθέτως, η επιχείρηση οφείλει να συνεργαστεί στην αξιολόγηση των υπηρεσιών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, συμπληρώνοντας το έντυπο αξιολόγησης που θα της παραδίδεται με το πέρας της υποστήριξης και συμμετέχοντας ενεργά (εφόσον της ζητηθεί) στις υπόλοιπες δράσεις που αφορούν στην εξωτερική αξιολόγηση του έργου.

Πληροφόρηση/ενημέρωση επιχειρήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου: www.kainotomia.imegsevee.gr είτε να έρθουν σε επικοινωνία με Στελέχη της Μονάδας Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών κ. Αντώνιο Αγγελάκη και κα. Λένα Μόκα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2108846852-326, καθώς και στο e-mail kainotomia@imegsevee.gr

Αίτηση συμμετοχής

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τον νέο φόρο στα ακίνητα
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις
Μενού