Προκήρυξη θέσεων σε κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και πλοία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 282

giatros4Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει τις κενές και κενούμενες θέσεις Κέντρων Υγείας- Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων για την κάλυψή τους από

α. Γενικούς Γιατρούς
β. γιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου
γ. γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου με θητεία

Α. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Τα αναγραφόμενα στοιχεία στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος καταχωρούνται ως έχουν (κατ΄ εκτίμηση και της υπηρεσίας) και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από πλευράς του υποψηφίου.

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, η υπηρεσία μας, όπου δεν προκύπτει αντιστοίχιση βαθμολογίας, λαμβάνει υπόψη την αριθμητική βαθμολογία δια της απλής μεθόδου.

Επισημαίνεται, ότι τούτο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αντιστοίχιση βαθμολογίας, η οποία παρέχεται και μόνο από το ΔΟΑΤΑΠ, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό πέραν της παρούσας.

Επ΄ αυτού ουδεμία ένσταση μπορεί να υποβληθεί.

Για τον υπολογισμό των μορίων, ως προς την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και τον βαθμό (αριθμητικά), ο γιατρός μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση από τη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, που αποφοίτησε.
Ειδικευόμενοι γιατροί που κατέχουν θέση με παράταση, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

Ο υποψήφιος Γενικός Γιατρός οφείλει, σε περίπτωση, που κατέχει θέση στο δημόσιο, να έχει προχωρήσει σε λύση υπαλληλικής σχέσης και να προσκομίσει το ΦΕΚ παραίτησής του μέχρι και την τελευταία ημέρα της υποβολής αιτήσεων της τρέχουσας προκήρυξης.

Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ της συμμετοχής τους σε ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ θέσεις και θέσεις ΠΛΟΙΩΝ.

Γενικοί γιατροί, άνω των σαράντα πέντε (45) ετών μπορούν να επιλέγουν ιατρεία, τα οποία ανήκουν μόνο στις Α’ προβληματικές περιοχές σύμφωνα με το Π.Δ. 131/87 (ΦΕΚ 73/τ. Α’/25-5-1987). Γενικοί γιατροί, που θα επιλεγούν να καταλάβουν θέση σε Κ. Υ, ή Π. Ι, που αναφέρονται για εξυπηρέτηση και μόνιμη εγκατάσταση σε Δ. Δ. ή Κοινότητα, διορίζονται στο Κ. Υ και Π. Ι. Έδρα ορίζεται το Κ. Υ, ή το Π. Ι και παράλληλα θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση το Δ. Δ/σμα, ή την Κοινότητα, για την οποία τοποθετήθηκε.

Γιατροί, που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 2.12.της αρ. πρ. 18757/ 31 – 1 – 2011 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 311 /τ’ Β΄24-2-11 ), υποχρεούνται στην προσκόμιση βεβαίωσης γνώσης της Ελλ. Γλώσσας & Ιατρικής Ορολογίας, σύμφωνα με την αρ. Δγ/ 10424 / 93 Υπουργική Απόφαση ( ΦΕΚ 263 / Β΄ / 1993).

Όσοι γιατροί έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος των ιατρικών σχολών μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 απαλλάσσονται από την υποχρέωση Υπηρεσίας Υπαίθρου της παρ. 1 αρθρ. 1 του Ν.Δ 67/1968 (ΦΕΚ 303 Α) σύμφωνα με την αριθμ Υ10γ/οικ. 76407/22-6-2010 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 955/Β/). Παρέχεται όμως η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις σε Κ.Υ ή Π.Ι εφόσον το επιθυμούν και οι υποβληθείσες αιτήσεις λαμβάνονται υπόψη.

Οι γιατροί που θα διορισθούν στα Κ.Υ, ή Π.Ι καλύπτουν ανάγκες αυτών, καθώς και των περιοχών ευθύνης τους.
Οι κωδικοί φορέα, καθώς και οι χαρακτηρισμοί των θέσεων (Α,Β,Γ κ.τ.λ.) είναι ενδεικτικοί και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον διαχωρισμό των θέσεων από το σύστημα μηχανογράφησης.

Β.1. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 3η Ιανουαρίου 2014 ημέρα Παρασκευή . Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά την 23η Ιανουαρίου είναι εκπρόθεσμες και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Για τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου στην παρούσα απαραίτητο είναι εμπρόθεσμα να υποβληθούν τα παρακάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά:

1.ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
α. ΑΙΤΗΣΗ (χορηγείται έντυπο από την Υπηρεσία).

2. α. Για ΠΤΥΧΙΑ της ημεδαπής: Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (όπου θα αναγράφεται αριθμητική βαθμολογία).
β. Για ΠΤΥΧΙΑ, που χορηγήθηκαν από χώρες εκτός της Ε.Ε.: φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου, επικυρωμένο αντίγραφο της μετάφρασής του, επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ισοτιμίας και αντιστοιχίας από ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ.
γ. Για ΠΤΥΧΙΑ -ΤΙΤΛΟΥΣ, που χορηγήθηκαν από κράτη –μέλη της Ε.Ε.: φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου-τίτλου, επικυρωμένο αντίγραφο της μετάφρασής του, επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ισοτιμίας και αντιστοιχίας από ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ, αν αυτή χορηγήθηκε πριν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.).

3. Απλό φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

4. Απλό φωτοαντίγραφο ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑΜΑΣ.

5. Απλό φωτοαντίγραφο του ΦΕΚ παραίτησης, σε περίπτωση, κατοχής θέσης στο Δημόσιο, ως Γενικός Γιατρός.

6. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου ιατρικής ειδικότητας ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

7. (Μόνο για άρρενες) Απλό φωτοαντίγραφο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ τύπου Α΄, ή βεβαίωση οριστικής απόλυσης από τις τάξεις του Ελλ. Στρατού. Εάν από το πιστοποιητικό προκύπτει αναβολή στράτευσης, αυτή θα πρέπει να υπερβαίνει το έτος από την ημερομηνία λήξης της ανακοίνωσης των θέσεων.

2.ΥΠΟΧΡΕΟΙ

ΑΙΤΗΣΗ (χορηγείται έντυπο από την Υπηρεσία).

α. Για ΠΤΥΧΙΑ της ημεδαπής: Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (όπου θα αναγράφεται αριθμητική βαθμολογία).

β. Για ΠΤΥΧΙΑ, που χορηγήθηκαν από χώρες εκτός της Ε.Ε.: φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου, επικυρωμένο αντίγραφο της μετάφρασής του, επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ισοτιμίας και αντιστοιχίας από ΔΙΚΑΤΣΑ, ή ΔΟΑΤΑΠ.

γ. Για ΠΤΥΧΙΑ-ΤΙΤΛΟΥΣ που χορηγήθηκαν από κράτη–μέλη της Ε.Ε.: φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου-τίτλου, επικυρωμένο αντίγραφο της μετάφρασής του απόφαση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από ΔΙΚΑΤΣΑ, ή ΔΟΑΤΑΠ, αν αυτή χορηγήθηκε πριν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

δ. Απλό φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
Απλό φωτοαντίγραφο ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
(Μόνο για άρρενες) Απλό φωτοαντίγραφο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ τύπου Α΄, ή βεβαίωση οριστικής απόλυσης από τις τάξεις του Ελλ. Στρατού. Εάν από το πιστοποιητικό προκύπτει αναβολή στράτευσης, αυτή θα πρέπει να υπερβαίνει το έτος από την ημερομηνία λήξης της ανακοίνωσης των θέσεων.

3.ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ*
ΑΙΤΗΣΗ (χορηγείται έντυπο από την Υπηρεσία).
α. Για ΠΤΥΧΙΑ της ημεδαπής: Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (όπου θα αναγράφεται αριθμητική βαθμολογία).
β. Για ΠΤΥΧΙΑ , που χορηγήθηκαν από χώρες εκτός της Ε.Ε.: φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου, επικυρωμένο αντίγραφο της μετάφρασής του, επικυρωμένο αντίγραφο απόφασης ισοτιμίας και αντιστοιχίας από ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ.
γ. Για ΠΤΥΧΙΑ-ΤΙΤΛΟΥΣ, που χορηγήθηκαν από κράτη- μέλη της Ε.Ε.: φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου – τίτλου, επικυρωμένο αντίγραφο της μετάφρασής του (απόφαση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από ΔΙΚΑΤΣΑ, ή ΔΟΑΤΑΠ, αν αυτή χορηγήθηκε πριν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε).
Απλό φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
Απλό φωτοαντίγραφο ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ από προηγούμενη θέση.
ΒΕΒΑΙΩΣΗ/ΣΕΙΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (από το νοσοκομείο) με πιθανή ημερομηνία τοποθέτησης για ειδίκευση, ή τίτλο ιατρικής ειδικότητας (ο χρόνος αναμονής θα πρέπει να είναι διάρκειας πλέον των δώδεκα μηνών από την ημερομηνία λήξης της ανακοίνωσης των θέσεων).
(Μόνο για άρρενες) Απλό φωτοαντίγραφο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ τύπου Α΄, ή βεβαίωση οριστικής απόλυσης από τις τάξεις του Ελλ. Στρατού. Εάν από το πιστοποιητικό προκύπτει αναβολή στράτευσης, αυτή θα πρέπει να υπερβαίνει το έτος από την ημερομηνία λήξης της ανακοίνωσης των θέσεων.

(*) Σημείωση : Ιατρός «ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ» θεωρείται αυτός, που έχει ολοκληρώσει την υπό του Ν. Δ. 67/68 Yποχρ. Υπηρεσία Yπαίθρου και επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση, προκειμένου να τοποθετηθεί σε ιατρείο για δεύτερη, τρίτη φορά κ.ο.κ.

Οι γιατροί με θητεία μπορούν να διεκδικούν θέσεις, εφόσον έχουν αναμονή για ειδικότητα για χρονικό διάστημα πλέον του έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί με θητεία δεσμεύονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, να υποβάλλουν ισάριθμες βεβαιώσεις χρόνου αναμονής για ειδικότητα με τις αιτήσεις ειδίκευσης, οι οποίες εκκρεμούν, ή τίτλο ειδικότητας, εφ΄όσον έχει αποκτηθεί, ή υπεύθυνη δήλωση ότι ο γιατρός βρίσκεται σε αναμονή εξετάσεων για απόκτηση αυτής. Για τους γιατρούς αυτούς δεν ισχύει η υποχρέωση προεκπαίδευσης.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Η αριθμητική βαθμολογία είναι απαραίτητο να αναγράφεται σε κάθε ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.
Δικαιολογητικά, που υποβλήθηκαν σε προηγούμενη προκήρυξη – ανακοίνωση θέσεων δε λαμβάνονται υπόψη.
Η ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και σωστά συμπληρωμένη. Σε περίπτωση ψευδών στοιχείων, επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις, που προβλέπονται από το αρθ. 22 του ν. 1599 / 1986
Η ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ συμπληρώνεται σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία κάθε ενδιαφερομένου. Οποιαδήποτε έλλειψη, ή εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών, επιφέρει την απόρριψη της αίτησης.

Στις έντυπες αιτήσεις οι γιατροί δηλώνουν μέχρι πέντε ( 5 ) προτιμήσεις ( ισότιμης μοριοδότησης σε περίπτωση ισοβαθμίας) για θέσεις, που παραπάνω αναφέρονται (Δηλαδή για Κ.Υ. – Π. Ι. ή ΠΛΟΙΟ ) και είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του αντίστοιχου κωδικού με τον οποίο κάθε θέση έχει ανακοινωθεί.

Γιατροί, που μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων (προηγούμενων προκηρύξεων) και την συνακόλουθη δημοσίευσή τους με υπεύθυνη δήλωση δεν αποδέχονται τη θέση, ή παραιτούνται πριν την συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης, ή της υπηρεσίας υπαίθρου, εκτός της περίπτωσης έναρξης ειδικότητας στην ημεδαπή, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, αλλά διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση, ή συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε κενά Κ.Υ και Π.Ι κατά την κρίση της υπηρεσίας. Οι συγκεκριμένοι γιατροί κατά τη συμπλήρωση της αίτησης στο πεδίο των επιδιωκόμενων θέσεων θα αναγράφουν την λέξη «ΑΖΗΤΗΤΟ».
Άρνηση επικείμενης τοποθέτησης μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων της τρέχουσας προκήρυξης.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται στην παρακάτω διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π. – ΤΜΗΜΑ Γ΄

Αριστοτέλους 17

Τ.Κ.: 10187

Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν είτε ταχυδρομικά, είτε με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier)

Ως ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων θεωρείται η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου, ή της ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφοράς.

Για να δείτε τις θέσεις πατήστε ΕΔΩ 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σε ποιους θα γίνει μείωση μισθού λόγω του κινητού τους
Προηγούμενο άρθρο
Διορθώσεις και ανακλήσεις αιτήσεων μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Μενού