Ποιοι δεν θα πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος στη ΝΕΡΙΤ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 207

nerit-small-1Ανταποδοτικό δεν θα πληρώνουν οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξάρτητα από τη χρήση τους, το Ελληνικό Δημόσιο,  τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και οι ενώσεις τους, καθώς και τα ιδρύματα, το σύνολο της περιουσίας των οποίων ανήκει σε Ο.Τ.Α.. Ακόμη εξαιρούνται “οι πάσης φύσεως Χριστιανικοί Ιεροί Ναοί ανεξαρτήτως χαρακτηρισμού και δόγματος, οι Ναοί και χώροι λατρείας των κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών και τα νεκροταφεία, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροδοτούμενων τάφων.

Δεν θα πληρώνουν  τα 3 ευρώ επίσης, “οι προμηθευόμενοι ηλεκτρική ενέργεια για την κατανάλωση ρεύματος που χρησιμοποιείται σε αρδευτικές, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, και “οι προμηθευόμενοι ηλεκτρική ενέργεια για όσο χρονικό διάστημα καταναλώνουν ανά παροχή ηλεκτρική ενέργεια αξίας έως δέκα ευρώ 10 μηνιαίως.”

Δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους “νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος ή που έχουν τα προνόμια του Δημοσίου ή εξομοιώνονται με το Δημόσιο”. Χαμένοι από την ανακατανομή του ανταποδοτικού είναι οι κάτοχοι των φωτοβολταϊκών που εισέπρατταν μέσω του ΛΑΓΗΕ, από την ΕΡΤ ως και 75 εκατ. ευρώ.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν ηλεκτροδότηση σε μέρες έντονης αιθαλομίχλης
Προηγούμενο άρθρο
Από τις 8 έως 10 Ιανουαρίου διορθώσεις και ανακλήσεις αιτήσεων μετεγγραφών
Μενού