Ξενάγησεις, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο μουσείο του ΟΤΕ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 233

Museum-of-telecommunications-oteΤο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία, αποτελούν τις ιστορίες που αφηγείται το Μουσείο μας. Λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα  Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Η  συλλογή του  Μουσείου  περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες : μαθητές όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς, μεμονωμένους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, συλλόγους, φορείς και άλλες οργανωμένες ομάδες, καθώς και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στόχος, να  ανακαλύψουν  οι επισκέπτες μας την τεχνολογία των επικοινωνιών και την εξέλιξή της στο χρόνο, να βιώσουν την κοινωνική ζωή των αντικειμένων της επικοινωνίας,  μέσα από τη διαδραστικότητα, την αφήγηση, παιχνίδια επίλυσης γρίφων, τη δραματοποίηση, το πείραμα, την εικαστική δημιουργία, με διαφορετικούς δηλαδή τρόπους βιωματικής προσέγγισης. Η αυτενέργεια, η ανακαλυπτική μάθηση, η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, η δημιουργικότητα αποτελούν σταθερές αξίες όλων των προγραμμάτων μας.

Όλες οι δράσεις του Μουσείου  προσφέρονται  από τον ΟΤΕ  δ ω ρ ε ά ν.

Την περίοδο 2013-2014, το Μουσείο υλοποιεί τα παρακάτω προγράμματα :

• Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα  για μαθητές Δ” Δημοτικού έως Β” Γυμνασίου και παιδιά  8-13 ετών με τους γονείς τους

• Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα τις τηλεπικοινωνίες για μαθητές Νηπιαγωγείου & Α” έως Δ” Δημοτικού, αλλά και μικρούς μεμονωμένους επισκέπτες ηλικίας 5-10 ετών

• Προγράμματα  Ξεναγήσεων για μαθητές  όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και για μεμονωμένους επισκέπτες

Με τις ξεναγήσεις που προσφέρει το Μουσείο, οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και ότι η ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με την ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας. Κατά τη ξενάγηση διάρκειας μιάμισης περίπου ώρας, γνωρίζουν την πλούσια συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου και περιηγούνται στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την ελληνική  αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

• Προγράμματα και Δράσεις «εκτός των τειχών»

Τα τελευταία χρόνια, με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και τις κινητές εκθέσεις, συμμετέχουμε σε διοργανώσεις Ιδρυμάτων και σημαντικών φορέων της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Διεύθυνση & Επικοινωνία
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, 14564 Ν. Κηφισιά
Τηλ. 210 620 1899, 620 1999
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή, 08.00-15.00, και το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, 09.00-15.00 (κατόπιν συνεννόησης).
Είσοδος ελεύθερη
Το  Μουσείο είναι προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία.
Οδηγίες Πρόσβασης
Το Μουσείο βρίσκεται πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Κηφισιάς (περίπου 15΄ λεπτά με τα πόδια), λίγο μετά τη διασταύρωση της οδού Τατοΐου και Χ. Τρικούπη.
Από την πλευρά της Χ. Τρικούπη στο ύψος της στάσης Γαλήνη.
Από εθνική οδό (Αθηνών-Λαμίας) στο ύψος του Λαϊνόπουλου, δεξιά.

Με Τραίνο
Πλησιέστερος σταθμός ΗΣΑΠ: Κηφισιά

Με Λεωφορεία
503  Ζηρίνειο-Βαρυμπόμπη από Κηφισιά (αφετηρία Γήπεδο Ζηρινείου- στάση Γαλήνη)
721 Κηφισιά-Αχαρνές από Κηφισιά (αφετηρία Πλατεία Πλατάνου – στάση Γαλήνη).
523 Κηφισιά-Αδάμες Β από Κηφισιά (αφετηρία σταθμός ΗΣΑΠ – στάση Γαλήνη).
522 Κηφισιά-Αδάμες Α από Κηφισιά (αφετηρία σταθμός ΗΣΑΠ – στάση 5η Νέας Κηφισιάς).

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
OAEΔ: 50.000 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
Εντατικοποίηση των ελέγχων για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους
Μενού