Από το Μάιο θα ξεκινήσει Νέο πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας για 230.000 νέους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 286

neoi222Στο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee) που θα ξεκινήσει το Μάιο αναφέρθηκε κατά τη σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση με θέμα «Ανεργία-Κοινωνικό και Οικονομικό Πρόβλημα-Δράσεις για την αντιμετώπιση της» ο υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για μια παρέμβαση διευρυμένης κλίμακας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τους Νέους (Youth Employment Initiative).

Έχει ήδη κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο με μια μεγάλη γκάμα επιμέρους εξειδικευμένων δράσεων και αναμένονται τις παρατηρήσεις της Επιτροπής.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βρούτσης, με την παρέμβαση αυτή θα προσφερθεί μια δυνατή ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών,όσοι δηλαδή είναι οι νέοι που αυτή τη στιγμή ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν σε κάποιο κύκλο εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Είτε με απευθείας προσφορά εργασίας, για να αποκτήσουν το πρώτο τους «ένσημο». Είτε με ουσιαστική, στοχευμένη και πιστοποιημένη ενίσχυση των προσόντων τους, με κατάρτιση, μαθητεία ή περαιτέρω εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχουν την είσοδό τους στην απασχόληση το συντομότερο δυνατό.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 340 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 170 προέρχονται απο το ειδικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πρωτοβουλία των Νέων και τα υπόλοιπα 170 απο το νέο ΕΣΠΑ.

Πηγή: dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έλληνες πυροσβέστες θέλει να προσλάβει η Νότια Ουαλία
Προηγούμενο άρθρο
Βρούτσης: Νέα προγράμματα εργασίας για 300.000 άνεργους
Μενού