Μεγάλη ζήτηση στις ειδικότητες των Νέων Τεχνολογιών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 40

nees technologiesΗ αλματώδης ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η διείσδυσή τους σε όλες σχεδόν τις παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό στις νέες τεχνολογίες.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει δυσκολίες στην αγορά εργασίας και για τους αποφοίτους των τμημάτων Πληροφορικής.

Οι προβλέψεις όμως για το μέλλον δεν είναι δυσοίωνες τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Η τεχνολογία αυτή δεν θα σταματήσει να αναπτύσσεται και συνεπώς το εξειδικευμένο προσωπικό πάντα θα έχει ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Και αυτήν τη στιγμή εκατοντάδες εταιρείες -βέβαια κυρίως του εξωτερικού- αναζητούν αποφοίτους ειδικοτήτων όπως αυτές των ηλεκτρολόγων, των μηχανικών Η/Υ, των τεχνολόγων, των ηλεκτρονικών και φυσικά Πληροφορικής (όπως τεχνικούς εφαρμογών πληροφορικής δικτύων και αυτοματισμού γραφείου, ειδικό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα και σχεδιαστή μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Σήμερα το «Εθνος – Παιδεία» σας δίνει μια εικόνα για τα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που προσφέρουν τέτοιες σπουδές καθώς υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, τα οποία κάθε χρόνο ενδιαφέρονται για μια θέση στον μαγικό κόσμο της Πληροφορικής και θέλουν να μυηθούν στα μυστικά των Η/Υ, στις τηλεπικοινωνίες, στο στήσιμο δικτύων και γενικά στην ψηφιακή τεχνολογία.

Πηγή: Εθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αύξηση των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις κερδοφόρων επιχειρήσεων
Προηγούμενο άρθρο
1.200 θέσεις Εργασίας στην Νέα Βάση της Ryanair στην Αθήνα
Μενού