ΝΕΟ ΕΣΠΑ: 239.691 Θέσεις Εργασίας σε άνεργους νέους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 53

neoi222Δουλειά σε 239.691 νέους έως 24 ετών, είτε με επιδότηση θέσεων εργασίας είτε με τετράμηνη επιδοτούμενη κατάρτιση, ως εφόδιο για την μετέπειτα ένταξή τους στην απασχόληση, φιλοδοξεί να προσφέρει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας των νέων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν οι 74.000 ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας για το 2014 που θα απασχοληθούν στο Δημόσιο και στους δήμους.

Το πρόγραμμα, που είναι γνωστό με τον τίτλο «Εγγυήσεις για τους Νέους» (Youth Guarantee), χρηματοδοτείται με 340 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να πάρει την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αρχίσει να υλοποιείται στους αμέσως επόμενους μήνες (μέχρι Απρίλιο-Μάιο).

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του προγράμματος, έμφαση θα δοθεί σε δράσεις στήριξης της απασχόλησης με περίπου 78.500 ανέργους σε θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης, ενώ για άλλους 161.191 ανέργους θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί κατάρτισης, μαθητείας και επιμόρφωσης μέσα από τις δομές του ΟΑΕΔ, ώστε να αποκτήσουν εφόδια, ικανότητες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Η κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος είναι ότι όλοι οι νέοι μέχρι την ηλικία των 24 ετών θα λαμβάνουν μια πρόταση καλής ποιότητας για απασχόληση, επαγγελματική κατάρτιση, μαθητεία ή πρακτική άσκηση μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από τότε που θα αποχωρήσουν από την επίσημη εκπαίδευση ή από τότε που θα μείνουν χωρίς εργασία. Σε ειδικές, μάλιστα, περιπτώσεις θα χρηματοδοτείται ακόμα και η επιστροφή τους στο σχολείο.

Η επεξεργασία των προτάσεων αυτών έγινε από ειδική επιτροπή των συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α) και με βάση το γεγονός ότι 66.484 νέοι ηλικίας 15-19 ετών και 173.207 νέοι ηλικίας 20-24 ετών είναι εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

  • Ποια είναι τα προγράμματα για την ένταξη στην αγορά εργασίας

Πηγή: aftodioikisi, Ελεύθερος Τύπος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Ξενοδοχείο ROYAL PARADISE BEACH RESORT & SPA” 5* στη Θάσο
Προηγούμενο άρθρο
Επιχορήγηση από 20% έως 65% για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων
Μενού