Ποιοι είναι οι 17 δήμοι από τους οποίους θα γίνουν οι απολύσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 59

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ Ä.Ó. ÏÓÅ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÉÓÁÃÙÃÇ ÔÇËÅÖÙÍÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ ÃÉÁ ÊÔÑÁÔÇÓÇ ÈÅÓÅÙÍ ÓÔÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ NEWSPHONE HELLAS (1110)Από την λίστα των 17 δήμων που τα έξοδα τους υπερβαίνουν τα έσοδα θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος

Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2014 όπως προβλέπουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

 
Στην πρώτη θέση των “κόκκινων” ΟΤΑ από τη λίστα των 17 δήμων είναι ο δήμος Καλαμαριάς, του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013, δηλαδή στα ταμεία του δήμου μπήκαν την περσινή χρονιά 46,7 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων εκτός από τα δάνεια αγγίζουν τα 85,5 εκατ. ευρώ.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δήμος Περάματος Αττικής, ο οποίος καταγράφει υπέρβαση των δαπανών σε σχέση με τα έσοδα κατά 71% ενώ παράλληλα οφείλει 1,8 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ.
 Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος Αττικής ο οποίος φαίνεται να έχει υπερβεί τα έξοδά του κατά 19 περίπου εκατομμύρια και ακολουθούν ο δήμος Θάσου (6 εκατ. ευρώ υπέρβαση των δαπανών), ο δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας (2 εκατ. ευρώ υπέρβαση), οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού (25 εκατ. ευρώ και 6 εκατ. ευρώ υπέρβαση αντίστοιχα), ο δήμος Γόρτυνας στο Ηράκλειο της Κρήτης (2 εκατ. ευρώ) και οι δήμοι Κοζάνης (8 εκατ. ευρώ) και Σκιάθου (1 εκατ. ευρώ).
Σε δύσκολη οικονομική θέση βρίσκονται οι δήμοι που έχουν ακόμα οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έχουν διαμορφώσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ.
Από τη λίστα των 17 “κόκκινων” δήμων, οι 6 ΟΤΑ έχουν συνολικά 32 εκατ. ευρώ χρέος προς την ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα: ο δήμος Φυλής οφείλει 23,5 εκατ. ευρώ και ακολουθούν ο δήμος Αχαρνών με 3,2 εκατ. ευρώ, ο δήμος Αμαρουσίου με 2,4 εκατ. ευρώ και οι δήμοι Περάματος (1,8 εκατ. ευρώ) και Κορυδαλλού (0,5 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι “κόκκινοι” δήμοι θα ενταχθούν πρώτοι στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας προκειμένου να μετακινήσουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλους δήμους που έχουν ανάγκη ανθρώπινου και να μειώσουν αισθητά το επιβαρημένο μισθολογικό κόστος.
Παράλληλα θα εφαρμόσουν πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης προκειμένου να ισοσκελίσουν τα έσοδα με τις δαπάνες, στο οποίο θα περιλαμβάνεται περικοπή εξόδων που αφορούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις, απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού κ.ά.
Το οικονομικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δεν θα υπερβαίνει μία δημοτική περίοδο, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οδηγίες για τα Πιστοποιητικά Υγείας στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ
Προηγούμενο άρθρο
12.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ
Μενού