Φυσικό Αέριο : Προσφορές και Εκπτώσεις στην σύνδεσή του

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 268

FYSIKO-AERIOΟ σχετικά… ήπιος φετινός χειμώνας στη χώρα μας μπορεί να έχει «σώσει» τα ελληνικά νοικοκυριά από το υψηλό κόστος για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο οι καταναλωτές συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναζήτηση όσο το δυνατόν πιο φθηνών εναλλακτικών λύσεων.

Φθηνότερη θέρμανση

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν την αυτονόμηση στη θέρμανση από την ΕΠΑ Αττικής θα απολαμβάνουν από την πρώτη ημέρα σύνδεσης εξοικονόμηση στη θέρμανση που ξεπερνά το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και για το ζεστό νερό άνω του 55% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αυτόνομη σύνδεση μεμονωμένων διαμερισμάτων με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, χρηματοδοτεί το κόστος μετατροπής/εγκατάστασης θέρμανσης αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένου διαμερίσματος (ανεξαρτήτως της ισχύος λέβητα) το ανώτατο μέχρι του ποσού των 1.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο θα αποπληρώνεται σε διάστημα 2 ετών σε 12 διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζει τα τέλη σύνδεσης για τις μεμονωμένες συνδέσεις διαμερισμάτων με στόχο να κάνει ακόμα πιο προσιτή στους καταναλωτές τη δυνατότητα πλήρους αυτονόμησης.

Παράδειγμα
Έτσι, για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα που ανήκει σε πολυκατοικία 2-4 διαμερισμάτων θα καταβάλλει 200 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε πολυκατοικία με πέντε ή περισσότερα διαμερίσματα θα καταβάλλει 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Παράλληλα, στην τελευταία κατηγορία προσφέρεται επιπλέον έκπτωση της τάξης του 50%.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν την αυτονόμηση στη θέρμανση επωφελούμενοι από τα προγράμματα της ΕΠΑ Αττικής θα απολαμβάνουν από την πρώτη ημέρα σύνδεσης τα οφέλη του φυσικού αερίου, δηλαδή:

Απόλυτη αυτονόμηση στη θέρμανση και χρήση της με βάση αποκλειστικά τις προσωπικές ανάγκες και δυνατότητες χωρίς εξάρτηση από οποιονδήποτε άλλον.

Αποτελεσματική θέρμανση του διαμερίσματος μέσω του υπάρχοντος κυκλώματος των καλοριφέρ.

Αμεση παροχή ζεστού νερού χρήσης.

Εξοικονόμηση στη θέρμανση που ξεπερνά το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και για το ζεστό νερό άνω του 55% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακρίβεια στην κατανάλωση σύμφωνα με τον εγκαταστημένο μετρητή φυσικού αερίου που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα.Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται το χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετατροπής εγκατάστασης για κεντρικές θερμάνσεις κτιρίων, καθώς και η προσφορά εκπτώσεων έως 100% στα τέλη σύνδεσης, ανάλογα με την εγκατεστημένη ισχύ λέβητα του κτιρίου.
Οι προσφορές της ΕΠΑ Αττικής θα ισχύουν μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, με επιστολές τους προς τις αντίστοιχες περιφέρειες και στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος της αιθαλομίχλης, προτείνουν τη δημιουργία δράσης μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την οποία θα επιδοτείται η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου.

Οι δύο ΕΠΑ προσφέρουν εκπτώσεις έως και 66% στο κόστος των τελών σύνδεσης, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 300 και 475 ευρώ. Το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης (για τη μετατροπή) κυμαίνεται για τις ατομικές θερμάνσεις περίπου στα 2.000-3.000 ευρώ και στις κεντρικές θερμάνσεις μεταξύ 2.000 και 8.000 ευρώ.
Πηγή: Έθνος
Μενού