12.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 58

αρχείο λήψης (3)Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να υποβάλουν προσφορές – Προβάδισμα στις ελληνικές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές, θα δώσει η κοινοπραξία του αγωγού TAP

Στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015 θα απευθύνει η Κοινοπραξία του αγωγού TAP τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών προς τις επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τις κατασκευαστικές και βοηθητικές εργασίες για την κατασκευή του αγωγού. Η Κοινοπραξία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα δώσει προβάδισμα σε ελληνικές επιχειρήσεις εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αυτά αναφέρει η Κοινοπραξία, με αφορμή αναφορές από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες σύμφωνα με τις οποίες οι προδιαγραφές των διαγωνισμών βγάζουν εκτός τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αναφέρει επίσης ότι σε συνεργασία με εταιρεία συμβούλων έχουν εντοπισθεί εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να υποβάλουν προσφορές για να αναλάβουν την εκτέλεση εργασιών σχετικών με τον αγωγό. Για τις επιχειρήσεις αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2014 προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κατασκευή του αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ήδη η Κοινοπραξία συνεργάζεται με 14 ελληνικές επιχειρήσεις.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποιοι είναι οι 17 δήμοι από τους οποίους θα γίνουν οι απολύσεις
Προηγούμενο άρθρο
Ανοιχτά μαθήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Μενού