Δημόσιο: Ηλεκτρονική παρακολούθηση των μισθών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 27

674502Την παρακολούθηση με ηλεκτρονικό τρόπο της μισθολογικής εξέλιξης των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση, με τις απολαβές τους να καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπό την εποπτεία του τίθεται η εξέλιξη των αποδοχών ώστε να εντοπίζονται αμέσως καταστρατηγήσεις του ενιαίου μισθολογίου, καταβολές πρόσθετων επιδομάτων και έκτακτων δαπανών. Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα παρακολουθείται η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης καθώς και των φορέων

«Μεγάλο Αδελφό» στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, φορείς, οργανισμούς) ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με την εφαρμογή μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα στη ΓΓΠΣ θα υπολογίζει ακριβώς τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις έκτακτες αποδοχές, τις υπερωρίες όλων των υπαλλήλων όχι μόνο του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Έτσι πλέον το ύψος των αποδοχών δεν θα καθορίζεται από τις υπηρεσίες προσωπικού και τα λογιστήρια του κάθε φορέα αλλά κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τις 259 θέσεις στη ΝΕΡΙΤ
Προηγούμενο άρθρο
Φεβρουάριος 2014: Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων
Μενού