7.800 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 248

dimosio6Τουλάχιστον 7.800 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο θα «ανοίξουν» μέχρι τον Απρίλιο σε πέντε υπουργεία. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων (οικονομικές επιστήμες, πληροφορικής, νομικής, γιατροί, εφοριακοί κτλ.), αλλά παράλληλα θα αναπτυχθούν και θέσεις αποφοίτων λυκείου κυρίως σε διοικητικό προσωπικό.Τα υπουργεία στα οποία θα γίνουν σε πρώτη φάση και κατά προτεραιότητα οι προσλήψεις –που υπολογίζεται συνολικά να φτάσουν τις 11.000 – είναι τα:

  • Υγείας,
  • Οικονομικών,
  • Εργασίας,
  • Προστασίας του Πολίτη και
  • Εθνικής Άμυνας,
  • καθώς οι επιτακτικές ανάγκες σε προσωπικό έχουν καταγραφεί στο χώρο υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας),
  • στις εφορίες και τους ελεγκτικούς φορολογικούς μηχανισμούς,
  • το ΣΕΠΕ,
  • την ΕΛΣΤΑΤ,
  • τα Σώματα ασφαλείας και γενικά στο ένστολο προσωπικό.

Στο μεταξύ ήδη μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς ΑΣΕΠ, οι διαδικασίες για την πρόσληψη των πρώτων 1000 υπαλλήλων που θα προσληφθούν στο Δημόσιο και μάλιστα σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, το ΑΣΕΠ έχει έτοιμες τις πέντε προκηρύξεις που αφορούν προσλήψεις 279 εφοριακών, 10 προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ, 180 προσλήψεις τελωνιακών στο υπουργείο οικονομικών, περίπου 300 προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ αλλά και προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Αναλυτικά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες:

-Στο χώρος της Υγείας θα προσληφθούν 2000 άτομα προκειμένου να στελεχώσουν ΜΕΘ και Μονάδες Επειγόντων Περιστατικών. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι : ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικά επαγγέλματα, πχ βοηθοί μικροβιολογικών και αιματολογικών εργαστηρίων, βοηθοί ακτινολόγοι κτλ.

-Στο Υπουργείο Οικονομικών θα προσληφθούν 2100 άτομα με προτεραιότητα τις θέσεις στις κατά τόπους Εφορίες. Μέσα στο σύνολο αυτών των προσλήψεων θα πρέπει να υπολογίζονται 180 τελωνειακοί υπάλληλοι πτυχιούχοι, δηλαδή κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ αλλά και απόφοιτοι Λυκείου (κατηγορία ΔΕ). Ειδικά στις Εφορίες θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση 279 προσλήψεις. Όμως επειδή υπάρχουν επιλαχόντες από προηγούμενο διαγωνισμό στην ίδια ειδικότητα (επιλαχόντες της προκήρυξης 1Κ/2013) οι θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς και δεν θα κατατεθούν αιτήσεις από νέους υποψηφίους. Πρόκειται για την εφαρμογή διάταξης στο νέο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά το ΑΣΕΠ, όπου δεν θα χρειάζεται νέα προκήρυξη και οι προσλήψεις θα γίνονται από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού της ανεξάρτητης αρχής, υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες προς κάλυψη θέσεις αφορούν όμοιους κλάδους – ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα και ότι δεν έχουν παρέλθει εννέα μήνες. Τέλος στην ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) θα προσληφθούν δέκα άτομα που χαρακτηρίζονται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό και φυσικά προορίζονται για θέσεις πτυχιούχων.

-Στο υπουργείο Εργασίας θα προσληφθούν 1.500 άτομα. Εδώ οι προτεραιότητες έχουν καταγραφεί σε εξειδικευμένο προσωπικό για το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτές στα ασφαλιστικά ταμεία. Όμως υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και σε διοικητικό προσωπικό, αλλά και στην ειδικότητα Διοικητικού-Λογιστικού στην έκδοση Συντάξεων

-Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προσληφθούν 1.120 άτομα που κατά κύριο λόγο θα αφορούν την Ελληνική Αστυνομία

-Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα προσληφθούν 1.100 ως ένστολο προσωπικό, καθώς έχουν καταγραφεί κενά με τις συνταξιοδοτήσεις κατά συρροή στρατιωτικών τον προηγούμενο χρόνο. Η επιλογή των υπαλλήλων θα γίνει με διαδικασίες των οποίων την ευθύνη θα έχει το ΑΣΕΠ. Το σύστημα είναι αυτό που ονομάζεται «κατά σειρά προτεραιότητας», που σημαίνει ότι ανάλογα με τα προσόντα τους, που μοριοδοτούνται συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι καταγράφονται κατά φθίνουσα σειρά σε ενιαίο πίνακα. Κατά βάση τα κριτήρια της επιλογής θα είναι: α) Προσόντα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό προφίλ του υπαλλήλου, δηλαδή πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες β) το προσόν της εμπειρίας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον διορισμό των υπαλλήλων, καθώς τα μόρια που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος φτάνουν και τα 420. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εμπειρία υπολογίζεται είτε αποκτήθηκε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα και αναγνωρίζει 7 μόρια κάθε μήνα με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

Τέλος ,οι ένστολοι θα επιλεγούν σύμφωνα με τον νόμο από τους φορείς χωρίς να έχει σχέση σε αυτούς από τους διορισμούς το ΑΣΕΠ.

Όπως είναι γνωστό, η προκήρυξη για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ εκτός ΑΣΕΠ αφορά προσλήψεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών. Από το σύνολο των προσλήψεων που θα γίνουν στη ΝΕΡΙΤ οι 600-750 θα φορούν αορίστου χρόνου και οι 500-700 με συμβάσεις έργου.

Πηγή: proson.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
2 θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ
Προηγούμενο άρθρο
Ζητούνται συντονιστές, οικονομικοί διαχειριστές και στελέχη διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Μενού