Άμεση ρύθμιση δανείων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 39

assets_LARGE_t_420_53661698Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι σε δάνεια με υψηλές δόσεις αναμένεται να δοθεί άμεσα με τον καθορισμό της λίστας των αναγκαίων εξόδων για μια οικογένεια από την οποία θα προκύψει και το κατώτατο ποσό διαβίωσης βάσει του οποίου θα ρυθμίζονται πλέον τα δάνεια.Άμεσα δημιουργείται το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους αποτελούμενο από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας το οποίο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους δανειολήπτες.

Το συμβούλιο αναμένεται να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες για τον καθορισμό των ρυθμίσεων των δανείων των πολιτών από τις τράπεζες. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η πλέον βασική διαδικασία θα είναι ο καθορισμός των εξόδων διαβίωσης που θα καθορίζει και το μίνιμουμ ποσό που χρειάζεται ο δανειολήπτης και η οικογένειά του για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με πληροφορίες καθορίζεται στα 1.000 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια και διαμορφώνεται ανάλογα με βάση των αριθμό των μελών κάθε οικογένειας.
Για τον καθορισμό των εξόδων λαμβάνονται υπόψη η διατροφή, η ένδυση η στέγαση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η μόρφωση των παιδιών κλπ.

Με τον τρόπο αυτό καθορίζεται ένα μίνιμουμ ποσό το οποίο πρέπει να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει από τα καθαρά έσοδα της οικογένειας ουσιαστικά θα καθορίζεται πλέον ως δόση για το δάνειο.

Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες νοικοκυριά θα δουν τη δόση τους να μειώνεται κατά πολύ, ενώ ταυτόχρονα θα δίδεται δυνατότητα για παράταση της αποπληρωμή ακόμη και για κούρεμα του δανείου.

Πηγή: topontiki.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στα Χανιά
Προηγούμενο άρθρο
Εξόφληση μέχρι και 5 εκκαθαριστικών
Μενού