Ποιοι είναι οι τυχεροί που θα δουν αύξηση από 9 έως 97 ευρώ στους μισθούς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 33

50-60Αύξηση από 9 έως 97 ευρώ θα δουν αυτό το μήνα στους μισθούς τους σχεδόν δύο εκατομμύρια ασφαλισμένοι λόγω της εξίσωσης των εισφορών επικουρικής ασφάλισης στο 3% για όλα τα Ταμεία και ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για παλαιούς ή νέους ασφαλισμένους.
Κερδισμένοι, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», είναι κυρίως οι παλαιοί ασφαλισμένοι επειδή μέχρι τώρα είχαν διαφορετικές εισφορές και πλήρωναν ανάλογα με το Ταμείο και τον κλάδο τους εισφορά 4% έως 6%, ενώ οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι έχουν ίδιες εισφορές επικουρικής ασφάλισης που είναι στο 3% ανεξάρτητα από το εάν εργάζονται στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Η μείωση των εισφορών, ωστόσο, προοιωνίζεται μεγαλύτερο ψαλίδι από το αναμενόμενο στις επικουρικές συντάξεις και κυρίως στις συντάξεις όσων θα αποχωρήσουν από τον Ιούνιο του 2014 και μετά.

Γιατί μοιραία, εξηγεί η εφημερίδα, όταν για χιλιάδες εργαζόμενους μειώνονται οι εισφορές, είναι αναπόφευκτο ότι θα μειώνονται και τα μηνιαία έσοδα που εισπράττει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης από τους ασφαλισμένους αυτούς.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσδοκίες πρόσληψης αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ
Προηγούμενο άρθρο
Voucher Υγείας: Αποτελέσματα αιτήσεων συμμετοχής
Μενού