Αύξηση επέρχεται από σήμερα 31 Ιανουαρίου η τιμή των τσιγάρων.

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 50

cigarette1012014Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα). Η προηγούμενη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα.

Παρά το γεγονός ότι η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων αυξήθηκε από σήμερα ήδη έχουν εμφανισθεί στην αγορά τσιγάρα με αυξημένο φόρο. Η αύξηση δεν περιορίστηκε στα 5 λεπτά όπως ανέμενε η Κυβέρνηση αλλά στα 10 λεπτά, λόγω της μεθόδου που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες κατά την τιμολόγηση των προϊόντων τους (δεν επιτρέπει υποδιαιρέσεις τιμών μικρότερες των δέκα λεπτών).

Σημειώνεται πως η αύξηση στα τσιγάρα αποφασίσθηκε ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση του εισιτήριου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει, σε ετήσια βάση 40 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Το Βήμα

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σύνταξη τώρα ή µετά το 2015;
Προηγούμενο άρθρο
Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στη Θεσσαλονίκη – 17/2/2014
Μενού