500 ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη δικαστηρίων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 219

images (6)Αίτημα πρόσληψης 500 Ειδικών Φρουρών για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε κτίρια του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η ανάγκη ενίσχυσης της φρούρησης κυρίως δικαστικών κτιρίων και δευτερευόντως σωφρονιστικών καταστημάτων οδήγησε το υπουργείο στην αποστολή κατεπείγοντος αιτήματος προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να του δώσει το «πράσινο φως» για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Δεδομένου ότι στο σχέδιο που έχει συμφωνήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα για τις προσλήψεις του 2014 υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, η θετική έκβαση του αιτήματος θεωρείται βέβαιη.

Οι έκτακτες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ αφορούν 500 άτομα (άντρες και γυναίκες), οι οποίοι θα προέρχονται από όλων των τύπων τα Λύκεια, θα έχουν ηλικία έως 28 ετών και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 (χωρίς υποδήματα).

Στην τελευταία προκήρυξη πρόσληψης Ειδικών Φρουρών που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011, προβάδισμα στη διαδικασία επιλογής είχαν όσοι γνώριζαν μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα, κατείχαν άδεια οδήγησης και είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες.

Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής προσόντα:

1. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, και να μη φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους.

2. Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

3. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που να εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

4. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης

5. Να μην έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα, για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή άλλων εγκλημάτων

6. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους

7. Να μην έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή με απόφαση δικαστηρίου

«Κλειδί» για την επιτυχή διεκδίκηση μίας από τις 500 θέσεις Ειδικών Φρουρών, αποτελούν και οι εξής προϋποθέσεις:

  • Ο υποψήφιος να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει δολοφονηθεί ή τραυματισθεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  • Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
  • Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου, ή μοτοσικλέτας, ή αυτοκινήτου.
  • Η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Πηγή: ethnos.gr

Μενού