Στην τελική ευθεία οι διαγωνισμοί για 1.200 θέσεις ένστολου προσωπικού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 250

images (6)Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1.200 ατόμων ως ένστολο προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στην Πυροσβεστική το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναμένει το κατεπείγον αίτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών, που θα είναι υπεύθυνοι -κατά κύριο λόγο- για την ασφάλεια των δικαστηρίων και των σωφρονιστικών καταστημάτων

Την ψήφιση του νομοσχεδίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» αναμένει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να προκηρύξει τους δύο διαγωνισμούς κατάταξης 60 Δόκιμων Υπαξιωματικών και 90 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα.

Τον ερχόμενο Απρίλιο πρόκειται να μπουν στην Πυροσβεστική Ακαδημία περίπου 500 επιτυχόντες της προκήρυξης του 2011, ενώ στα σχέδια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι η εισαγωγή των υποψηφίων στο Πυροσβεστικό Σώμα να γίνει στο εξής μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Τέλος, στο αμέσως προσεχές διάστημα εκτιμάται πως θα δημοσιευθεί η προκήρυξη κατάταξης 50 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) για τις Ειδικές Δυνάμεις και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ηδη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέγραψε το τεύχος του διαγωνισμού και πλέον αναμένεται η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, ενώ οι 25 Οπλίτες από αυτούς που θα προσληφθούν θα τοποθετηθούν στις Ειδικές Δυνάμεις (Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και οι υπόλοιποι 25 στο Πολεμικό Ναυτικό (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Ειδικοί Φρουροί
Το αίτημα πρόσληψης των 500 Ειδικών Φρουρών για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε κτίρια του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ήδη πάρει τον δρόμο του για τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγκριτικών αποφάσεων.

Το «πράσινο φως» για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται να «ανάψει» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που περιμένει την έλευση της τρόικας στην Αθήνα (την ερχόμενη εβδομάδα) προκειμένου να θέσει το θέμα την άμεσης ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας με νέο προσωπικό, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας έχει αναλάβει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι έκτακτες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ θα αφορούν περίπου 500 άτομα (άνδρες και γυναίκες), τα οποία θα προέρχονται από όλων των τύπων τα Λύκεια, θα έχουν ηλικία έως 28 ετών και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 (χωρίς υποδήματα).

Στην τελευταία προκήρυξη πρόσληψης Ειδικών Φρουρών που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011, προβάδισμα στη διαδικασία επιλογής είχαν όσοι γνώριζαν μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα, κατείχαν άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου, ή μοτοσικλέτας, ή αυτοκινήτου και είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Με σταυρό η εκλογή των ευρωβουλευτών
Προηγούμενο άρθρο
8.810 προσλήψεις σε υγεία, ασφάλεια, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία
Μενού