10.000 ευρώ σε ανέργους για την δική τους επιχείρηση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 375
αρχείο λήψης (1)2.000 άτομα 18-35 ετών, που θα επιδοτηθούν για 12 μήνες σε 11 περιφέρειες της χώρας αφορά το νέο πρόγραμμα ύψους 20.000.000 ευρώ, το οποίο θα δώσει έμφαση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα των νέων.Η επιδότηση των 10.000 ευρώ θα δοθεί σε τρεις δόσεις σε διάστημα 12 μηνών. Αρχικά 4.000 ευρώ μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη δράση και τα άλλα 6.000 σε δύο ισόποσες δόσεις μετά από τη λήξη κάθε εξαμήνου και έπειτα από τουλάχιστον έναν έλεγχο.

Το σύστημα θα κλείσει μόλις δεχθεί 3.000 αιτήσεις προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση για την επιλογή των 2.000 δικαιούχων σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει όποιος: έχει δελτίο ανεργίας σε ισχύ, έχει συμμετάσχει στη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, έχει ολοκληρώσει σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ, έχει ελληνική υπηκοότητα ή άλλου κράτους της ΕΕ ή είναι ομογενής με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα, έχει ΑΦΜ, έχει εκπληρώσει ή απαλλαγεί νόμιμα από τη στρατιωτική θητεία, είναι 18-35 ετών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους που θα αναπτύξουν καινοτόμα δραστηριότητα. Σε αυτά εντάσσονται, μεταξύ άλλων, οι νέες μέθοδοι στην παρασκευή τελικών και άλλων προϊόντων, οι υπηρεσίες με νέες πρώτες ύλες, χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ψηφιακός χειρισμός προϊόντων και ηλεκτρονικοί κατάλογοι.

Για να υποβάλει κάποιος υποψηφιότητα στο πρόγραμμα στις βασικότερες προϋποθέσεις περιλαμβάνεται να έχει συμμετάσχει στη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης, να έχει παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ και να έχει κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ.

Η αίτηση, η υπεύθυνη δήλωση και το επιχειρηματικό σχέδιο για την υπαγωγή κατατίθενται αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε ειδική περιοχή της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Μενού